Skal det være et deilig egg kokt i urin?

Se hvordan kineserne lager de populære «jomfrugutteggene».

(Dagbladet): De avgir en sterk og ubeskrivelig lukt, sies det fra kjennere om «jomfrugutteggene» som er en viktig del av kostholdet i Dongyang i Kina.

Eggene er badet og så hardkokt i urin. Og det er ikke dyreurin som brukes, som navnet tilsier dreier det seg om urin fra jomfrugutter. Helst skal guttene være i tiårsalderen for å få den beste smaken på eggene, ifølge Reuters.

Retten er svært populær på våren særlig og selges fra hvert gatehjørne i Dongyang.

Samler inn urin - Hvis du spiser dette blir du ikke rammet av heteslag. De er gode for helsa di. Vår familie spiser eggene til hvert eneste måltid. Her i Dongyang er dette noe alle familier liker, sier Ge Yaohua (51) som lever av å selge urineggene.

Det å lage slike egg tar tid. Lang tid. Først må man samle inn urin fra forskjellige guttetoaletter rundt om i byen, for så å la eggene få bade seg skikkelig i urinen før koketiden begynner. Etter at eggene har kokt til skallet sprekker, må de ligge et par timer til i urinen for å godgjøre seg.

Den som venter, venter på noe godt, altså.

Kulturarv - Våre forfedre begynte med dette. Når vi spiser disse eggene sørger vi for at vi ikke får smerter. Du får også mer energi av det, sier Lu Yangzhen på gata i Dongyang.

Men det er ikke alle som lar seg overbevise av urindelikatessen.

- Jeg føler ikke for å spise disse eggene. Andre spiser det fordi de skal være sunne og motvirke forkjølelse blant annet, men jeg tror ikke på noe av dette. Så jeg spiser det ikke, sier Wang Junxing.

De lokale myndighetene har allerede sørget for at eggene har fått status som viktig kulturarv.