Skal du hit, må du like å gå både i fjellsiden og i trapper

Klatre til himmels og ned på en formiddag i Cinque Terre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fem byene «Cinque Terre» sør for Genova står fjellstøtt på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan du klatre til himmels og ned igjen på noen formiddagstimer.

Norske Jon Yndestad (39) var på ferie i Monterosso da han traff Raffaella på det lille overnattingstedet «L'Antica Terrazza». Nå har de to slått seg sammen, fått sønnen Martin, og driver stedet sammen. Her finner du personlige rom som er inspirert av elementene: Jord, ild, luft og vann. Det siste rommet paret pusset opp har fått et mer sfærisk månetema.

Jon har noen gode råd til deg som ønsker å besøke Cinque Terre.

-Kom helst med tog. Det er gode forbindelser både fra Pisa og Genova. Vær ute i god tid med å bestille overnatting, og velg gjerne et lite « Bed & Breakfast». Disse har høy kvalitet, og du bor ikke i et rom bak kjøkkenet til verten, men i små ombygde hus. Du må like å gå i trapper, da det ikke finnes heiser.

På restaurantene bør du velge sjømat, som er gjennomgående god alle steder - her finnes ingen «turistfeller». Selv foretrekker Jon å gå de litt høyere-liggende stiene, med uberørt natur og færre mennesker. Dessuten anbefaler han å leie kajakk for en padletur i det asurblå havet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer