KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre først Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSAN
KINESISK DESIGN: Nissan Lannia skal være spydspiss for en ny designretning Nissan håper skal erobre først Kina, så verden. Rimelig ambisiøst, altså. Foto: NISSANVis mer

Skal erobre verden med tøff design

Rimelig ambisiøst!

DinSide: Joda, kineserne har lært et og annet om bil de siste årene. De har begynt å røre på seg igjen, og denne gangen er det mer seriøst.

Sikkerhet og design Et eksempel på det første er at den nye modellen fra bilprodusenten Qoros, basert i Kina, ble kåret til 2013s sikreste bil i Euro NCAP.

Et eksempel på det andre er denne bilen, en Nissan designet av kinesere. Bilen heter Lannia Concept og er et uttrykk for kontinuitet i merkets nydefinerte, framtidsrettede designskole, som vi nylig så et eksempel på med den større Nissan Sport Sedan.

Et varsel At bilen er en konseptbil betyr at Nissan vil få etablert sitt nye formspråk i folks bevissthet før produksjonsbilene kommer.

Slik sett er den et varsel om det som skal komme. Så kan det nok hende at linjeføringen blir justert noe basert på tilbakemeldingene fra publikum.

KINESERNE KOMMER: Også når det gjelder design. Nyeste eksempel: Nissan Lannia Concept. Foto: NISSAN
KINESERNE KOMMER: Også når det gjelder design. Nyeste eksempel: Nissan Lannia Concept. Foto: NISSAN Vis mer

Nissan Lannia Concept ble vist på bilmessen i Beijing tidligere denne måneden. Vi synes den ville gjøre seg bra med dette utseendet, i konkurranse med Honda Civic, som også er en modell i denne klassen hvor man har satset på spenstig design.

Sprek 1,2-liter Produsenten går ikke offisielt ut med hva slags motorisering denne bilen vil få, men det ligger i kortene at den i det minste vil få den moderne 1,2-litersmotoren i minst en variant.

Den greier brasene selv i nye Nissan Qashqai, så den duger helt sikkert i en bil som plasserer seg omtrent i Golf-klassen.

Unngikk katastrofen Nissan er et bilmerke som for bare ti år siden var dømt av de fleste til bankerott. Men de ble reddet, I dag framstår de som solide og dynamiske, noe vi nylig konstaterte med nye Qashqai, også den atskillig mer spenstig designet enn forgjengeren.

Og snart skal vi teste nye Nissan X-Trail. De presenterer også teknologiske nyvinninger, som en helt ny type ryggespeil.

FØRST KINA, SÅ VERDEN: Dette er ganske andre designtakter enn vi husker fra forgjengeren, Almera... Foto: NISSAN
FØRST KINA, SÅ VERDEN: Dette er ganske andre designtakter enn vi husker fra forgjengeren, Almera... Foto: NISSAN Vis mer

Bilen vi ser her, viser at de også mener alvor i andre bilklasser, som i Golf-klassen, der det siste vi så fra dem her i landet, var den totalt anonyme Almera. Forandringen fortsetter - og kineserne er en stadig større del av den.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.