Skal få flere til å velge sykkel

Svenskenes nye prosjekt vekker oppsikt.

TRANSPORT: Målet med prosjektet er få flere til å oppdage sykkelen som transportmiddel. Foto: TESTCYKLISTERNA
TRANSPORT: Målet med prosjektet er få flere til å oppdage sykkelen som transportmiddel. Foto: TESTCYKLISTERNA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside: Det svenske prosjektet Testcyklisterna startet nylig opp i de sju svenske kommunene Halmstad, Alingsås, Mölndal, Ale, Lidköping, Lilla Edet og Öckerö, og skal foregå fram til oktober.

Det er de noe usexy titulerte Hållbar Utveckling Väst HUV og Göteborgsregionens kommunalförbund GR som står bak, og det kan minne litt om Fremtiden i våre henders subsidiering av et utvalg personer som ønsker å kjøpe elsykkel.

Les: DBS-kombien gjør comeback

38 utvalgte Formålet med Testcyklisterna er selvsagt å få flere til å sykle mer og kjøre mindre, og ikke minst få flere til å oppdage sykkelen og dens mange fordeler i nærtrafikken.

Derfor har 38 utvalgte personer innen alle samfunnslag og aldersgrupper, fått velge seg ut den sykkeltypen som passer dem aller best - som er prosjektet mest tiltrekkende del.

- 400 meldte seg på, og det var mange småbarnsforeldre som lette etter nye transportløsninger for sine familier. Men vi slet med å få med pensjonistene, forteller prosjektleder Sara-Linnéa Östervall til Dinside.

Ikke det samme treningsfokuset som i Norge Östervall sier at svenskene har blitt stadig flinkere til å se på sykkelen som et transportmiddel som kan være et realistisk alternativ til biler i bymiljøer - som også er hele poenget med prosjektet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer