GODT SELSKAP: Champagne viser seg kanskje fra sin aller beste side sammen med hummer, og får også fram det beste i hummeren. Foto:NTB SCANPIX
GODT SELSKAP: Champagne viser seg kanskje fra sin aller beste side sammen med hummer, og får også fram det beste i hummeren. Foto:NTB SCANPIXVis mer

Vin til skalldyr

Skalldyrsesongen er i gang. Her er vinen som gjør måltidet komplett

Med taskekrabbe, kongekrabbe og hummer på menyen er det på sin plass å hente fram vin av høyeste klasse.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Med høsten kommer også et stort utvalg av råvarer i sesong.

Aller størst entusiasme finner vi rundt skalldyrsesongen, som setter i gang i september med taskekrabbe og kongekrabbe før hummeren gjør sitt inntog i oktober/november.

Med disse råvarene er det også på sin plass å hente fram hvitvin og musserende vin av høyeste klasse.

Taskekrabbe, kongekrabbe og hummer er i stigende rekkefølge dyre og eksklusive råvarer som også fortjener godt drikkefølge.

Vinvennlige skalldyr

Som fellesnevner har de alle en sødmefull smak på kjøttet og et friskt sjøpreg.

Dette gjør de særdeles vinvennlige og relativt enkle å kombinere med vin.

Den rimeligste av de tre er taskekrabba og den har som regel en lett, mineralsk og svakt sødmepreget smak.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn