SKATTEKORTET PÅ PAPIR ER HISTORIE: I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: TUVA MOFLAG / DINSIDE.NO
SKATTEKORTET PÅ PAPIR ER HISTORIE: I år fikk vi fortsatt skattekort på papir, men fra 2014 tar Skatteetaten i bruk elektroniske skattekort. Foto: TUVA MOFLAG / DINSIDE.NOVis mer

Skattekortet blir elektronisk fra 2014

Du slipper å levere nytt skattekort.

DinSide.no: I 2014 innfører Skatteetaten elektronisk skattekort.

Det betyr at du ikke vil få tilsendt skattekortet som tidligere, og at du heller ikke trenger å levere skattekort til arbeidsgiveren din.

Alle får elektronisk skattekort I 2013 var Skatteetaten i gang med en prøveordning for elektroniske skattekort, hvor arbeidsgivere frivillig kunne ta i bruk det nye systemet.

Fra og med neste år vil ordningen gjelde for alle. Dermed er det ingen som vil motta skattekortet på papir. I stedet vil din arbeidsgiver hente det elektronisk.

Skatteetaten sender deg bare informasjon om grunnlaget for beregning av ditt skattetrekk for 2014. Ønsker du også denne informasjonen elektronisk, krever det at du er e-bruker, eller blir det seinest fredag 22. november.

Stemmer ikke grunnlaget, kan du endre skattekortet elektronisk, uansett om du er e-bruker eller ikke. Og du må selv fortsatt holde et øye med hvor mye du skal betale i skatt.

Skatteetaten har tidligere uttalt til DinSide at det fortsatt vil være ditt ansvar som arbeidstaker at skatteopplysningene til enhver tid er korrekte.

Trekke mer skatt? Er du usikker på om du skal skatte mer eller mindre neste år, bør du prøve vår oppdaterte skattekalkulator.

Skulle du få behov for å trekke mer skatt i løpet av året, er det enkleste å be arbeidsgiver trekke deg mer hver måned. Da trenger du ikke å endre skattekortet.

Skulle du velge å endre trekkgrunnlaget i løpet av 2014, vil arbeidsgiver alltid ha tilgang til ditt nyeste skattekort.

Er du usikker på om du bør endre grunnlaget for skattekortet?

I tabellen under ser du hvem som kan ha behov for å gjøre endringer.

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide: Les her.