Sparing

Skattetriks og andre råd: Slik tjener du på aksjesparing

Du får godt betalt for svingningene.

BEGYNTE TIDLIG: Sindre Sættem (20) setter av 3000 i måneden i aksjefond. Foreldrene har spart barnetrygden i mange år, og da han begynte å sette seg inn i fondssparing selv, solgte han noen aksjefond og realiserte aksjegevinster - skattefritt.
BEGYNTE TIDLIG: Sindre Sættem (20) setter av 3000 i måneden i aksjefond. Foreldrene har spart barnetrygden i mange år, og da han begynte å sette seg inn i fondssparing selv, solgte han noen aksjefond og realiserte aksjegevinster - skattefritt. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Norske småsparere lar seg ikke skremme. Seks av ti fortsatte aksjesparingen som før, selv da det stormet som verst på verdens børser tidligere i år.

Det viser en fersk undersøkelse Respons Analyse har utført for Sparebank 1.

- Hvis du selger når markedet synker og kjøper når det stiger igjen, er det selve oppskriften på hvordan du ender opp med lav avkastning. Sitt stille i båten og følg planen. Skal du investere i aksjemarkedet, må du tåle å tape litt i dårlige perioder. Har du vært gjennom en nedgangsperiode, vil markedet ta seg opp igjen – og du får avkastning likevel, sier Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1 og programleder i TV-serien «Luksusfellen».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer