Langrenn og astmamedisin:

Skilegende Gjermund Eggen (75):         - Rart at så mange plutselig har astma

Skilegenden Gjermund Eggen (75) synes det er trist hvis astmamedisiner tas i jakten på medaljer. 

Hytteliv: Gjermund Eggen ved uthuset til hytta som sønnen nå har overtatt. Midt på 60-tallet løp han hjemmefra og opp den bratte veien til setra på 39.25, en tid ingen seinere har klart å toppe. Foto: Jørn H. Moen
Hytteliv: Gjermund Eggen ved uthuset til hytta som sønnen nå har overtatt. Midt på 60-tallet løp han hjemmefra og opp den bratte veien til setra på 39.25, en tid ingen seinere har klart å toppe. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Holmenkollen 26. februar 1966: Det statiske bildet av en snøtung gran som duver forsiktig i vinden. Halvannet minutt tikker over skjermen mens kommentatorene jager opp spenningen. «Her ser vi at sekundene går ganske fort, men det håper vi at du Gjermund gjør også».

Så er han der. Dette utgjør et av de mest ikoniske TV-øyeblikkene i norsk idrettshistorie. Ski-VM i Oslo i 1966 var det første internasjonale mesterskapet som ble direktesendt på norsk TV. Og da Gjermund Eggen på femmila gikk inn til sin tredje strake gullmedalje, gikk hele landet av skaftet.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer