DETALJFOKUSERT: Sine egne prestasjoner forklarer Thomas Wassberg med målbevisst trening og et naturlig talent. Dessuten var han kjent for å være ekstremt nøye med detaljer. Det hendte at han kom for seint til start fordi han aldri ble ferdig med finpuss av ski og smøring. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
DETALJFOKUSERT: Sine egne prestasjoner forklarer Thomas Wassberg med målbevisst trening og et naturlig talent. Dessuten var han kjent for å være ekstremt nøye med detaljer. Det hendte at han kom for seint til start fordi han aldri ble ferdig med finpuss av ski og smøring. Foto: OLE MORTEN MELGÅRDVis mer

Skilegenden Thomas Wassberg mener Sotsji-OL burde vært boikottet

Har selv deltatt i fire OL og vunnet gull i tre av dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet Endelig fredag): Lake Placid 1980. Ut mellom trærne kommer en langstrakt mann med is i skjegget. Innbitt, målbevisst.

På Youtube finnes et klipp som viser akkurat dette. Hvordan Thomas Wassberg vinner OL-gullet på 15 km, det eneste som noen gang er avgjort med 1/100-dels sekund.

Drøye 20 sekunder før mål setter han opp et voldsomt tempo. Den evige toer, eller treer, Juha Mieto må ta til takke med sølvet.

- Det var en kamp hele veien. Jeg foreslo at vi skulle dele medaljene i to, så begge fikk en halv sølv og en halv gull, men det ville ikke Juha. Selvsagt var jeg glad for å ha vunnet, men ikke virkelig glad. Til det var marginen for liten.

THOMAS WASSBERG (57) Foto: OLE MORTEN MELGÅRDFødt: 27. mars 1956. Familie: Samboer med Ulrike Wieser, sammen har de sønnen Björn. Aktuell: Etterspurt intervjuobjekt og kommentator i forbindelse med Sotsji-OL.

Mener mange dopet seg

Åsarna 2014. Et lite tettsted i Jämtland med knapt 300 innbyggere. I en tidligere arbeiderbolig helt nede ved det islagte vannet har Wassberg og samboeren bodd i mer enn 30 år.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn