Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Skilegenden Thomas Wassberg mener Sotsji-OL burde vært boikottet

Har selv deltatt i fire OL og vunnet gull i tre av dem.

DETALJFOKUSERT: Sine egne prestasjoner forklarer Thomas Wassberg med målbevisst trening og et naturlig talent. Dessuten var han kjent for å være ekstremt nøye med detaljer. Det hendte at han kom for seint til start fordi han aldri ble ferdig med finpuss av ski og smøring. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD
DETALJFOKUSERT: Sine egne prestasjoner forklarer Thomas Wassberg med målbevisst trening og et naturlig talent. Dessuten var han kjent for å være ekstremt nøye med detaljer. Det hendte at han kom for seint til start fordi han aldri ble ferdig med finpuss av ski og smøring. Foto: OLE MORTEN MELGÅRD Vis mer

(Dagbladet Endelig fredag): Lake Placid 1980. Ut mellom trærne kommer en langstrakt mann med is i skjegget. Innbitt, målbevisst.

På Youtube finnes et klipp som viser akkurat dette. Hvordan Thomas Wassberg vinner OL-gullet på 15 km, det eneste som noen gang er avgjort med 1/100-dels sekund.

Drøye 20 sekunder før mål setter han opp et voldsomt tempo. Den evige toer, eller treer, Juha Mieto må ta til takke med sølvet.

- Det var en kamp hele veien. Jeg foreslo at vi skulle dele medaljene i to, så begge fikk en halv sølv og en halv gull, men det ville ikke Juha. Selvsagt var jeg glad for å ha vunnet, men ikke virkelig glad. Til det var marginen for liten.

Mener mange dopet seg

Åsarna 2014. Et lite tettsted i Jämtland med knapt 300 innbyggere. I en tidligere arbeiderbolig helt nede ved det islagte vannet har Wassberg og samboeren bodd i mer enn 30 år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

GRATIS*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE GRATIS* Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?