VANNKOKER: Eller trusekoker? Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
VANNKOKER: Eller trusekoker? Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Skittentøyvask setter sinnene i kok på nettet

Ekkel diskusjon.

Advarsel: Denne saken kan medføre ubehag og vemmelige følelser. Det beklager vi.

Det har seg nemlig sånn at en ekspert nå går ut og fraråder hotellgjester mot å bruke den alltid tilstedeværende vannkokeren på rommet. Grunnen er rett og slett ganske guffen: De tidligere gjestene på rommet kan ha brukt vannkokeren til å vaske undertøyet sitt.

Det skjer sikkert ikke - håper vi - ofte, men at det skjer er omskrevet på nettstedet Gizmido som snappet opp en tweet der en person spurte om noen hun kjente vasket undertøyet sitt på denne måten når de var ute og reiste.

Også i Kina har fenomenet om å kokevaske undertøy i hotellets vannkjeler vakt stor oppmerksomhet etter at det ble omtalt på mikrobloggnettstedet Weibo. Det har formelig kokt i diskusjonsforumene.

Kan være farlig

Nå er bare tanken på å drikke kaffe eller te fra en kjele der andre har kokt sine ymse plagg avstøtende nok.

Men det er mer - det kan være direkte livsfarlig.

Doktor Heather Hendrickson, som underviser i molekylær biovitenskap ved det naturfaglige fakultetet ved Massey-universitet Auckland sier til The Independent at det finnes bakterier som er resistente for høye temperaturer og overlever selv kokende vann. Disse kan potensielt være svært skadelige for andre personer om de kommer i kontakt med dem.

Hendrickson nevner spesielt Clostidium botulinum-bakterien som forårsaker botulisme.

- Disse forårsaker ikke sykdom hvis de blir fortært, men deres tilstedeværelse i visse miljøer kan medføre at de produserer et giftig stoff som i verste fall kan være dødelig, sier hun.

Uansvarlig

- Å koke undertøy i vannkokeren er fryktelig uansvarlig. Riktignok er sannsynligheten for at vedkommende som gjør det har resistente patogener (bakterier) liten. Men du vet aldri, sier doktoren.

Så vet du det, neste gang du sjekker inn på et hotellrom.

Og husk at en egen vannkoker ikke tar så veldig stor plass i kofferten.

Vi bare nevner det.