Skjulte sukkerbomber: Professor advarer mot ferdigmat

Tre av fire produkter er tilsatt sukker.

Klar tale: -  Overvekt er en markør for problemet, det er ikke selve problemet. Problemet er sukker, sier professor Robert Lustig. Skal vi få bukt med verdens helseproblemer, må vi vinne kampen mot sukkeret, mener han. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Klar tale: - Overvekt er en markør for problemet, det er ikke selve problemet. Problemet er sukker, sier professor Robert Lustig. Skal vi få bukt med verdens helseproblemer, må vi vinne kampen mot sukkeret, mener han. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De fleste måltider i den vestlige verden består av noe hel- og halvfabrikata. Dette er årsaken til våre helseproblemer, mener professor.

- Vi har alle vært deltakere i et sosialt eksperiment de siste 50 åra, et mislykket eksperiment. Ferdigmat er eksperimentet, og det er drevet av de store, internasjonale matkjedene, tordnet Robert Lustig, mannen som er kjent for sin kamp mot sukker, fra talerstolen under Eat-konferansen i Stockholm tirsdag.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer