Skoavdeling å dø for

Og Sienna Miller i baren. Vanessa Rudjords viser sin London.

HAR VALGT UT SINE FAVORITTER: Costume-redaktør Vanessa Rudjord anbefaler en biff til lunsj på Mews og julehandel på Liberty. Arkivfoto: FRANK KARLSEN
HAR VALGT UT SINE FAVORITTER: Costume-redaktør Vanessa Rudjord anbefaler en biff til lunsj på Mews og julehandel på Liberty. Arkivfoto: FRANK KARLSENVis mer

LONDON (Dagbladet): Sjefredaktøren, programlederen, kulturredaktøren, filmstjerna, designeren og ambassadøren.

De har en ting til felles - de elsker London.

Her gir de deg sine beste London-tips.

Vanessa Rudjord, sjefredaktør Costume Favorittbutikker:
Liberty er det eneste shoppingsenteret som ikke ser ut som et shoppingsenter. Det er et nydelig eldgammelt hus som er proppet fullt av alle de største og kuleste designerne akkurat nå. Du kan alltid stole på at de har tatt inn det som gjelder. Skoavdelingen deres er til å dø for. I tillegg har de en veldig bra, men noe dyr vintageavdeling. De har også en spesialforretning for parfyme hvor du får tak i dufter fra alle de berømte parfymørene.

Browns Focus har mote med kant. De tar inn de nyeste designerne, de kuleste smykkene og så har de en super jeansavdeling nede i kjelleren. Her selger de også favorittparfymen min som heter Molecule 01 Ecentric.

Blondie er en billig og veldig bra vintagebutikk. Her står Chanel og Dior vesker på rekke og rad og her kan du finne den helt spesielle kjolen fra 50-tallet.

Aime oser av fransk understatement mote. Masse Isabel Marant klær, nydelige kashmirskjerf og jeg blir alltid fristet til å kjøpe noen vakre smykker herfra.

Bonpoint er verdens beste barneklærbutikk. Finnes flere steder.

KOSELIG: Det bitte lille Portobello Hotel er Vanessa Rudjords London-perle.
KOSELIG: Det bitte lille Portobello Hotel er Vanessa Rudjords London-perle. Vis mer

Ditt beste lunsjsted?
• Jeg liker en ordentlig biff med bernaise til lunsj og Mews har en av de beste jeg har spist. Her er det god stemning og alle drikker vin selv om klokka er 12.

Cipriani er typisk italiensk med gamle kelnere i uniform. Her møtes de rike og berømte til lunsj. Pastaen er altfor dyr men det er verdt en tur for å få glodd litt på fiffen. Og det var Cipriani som fant opp Bellini, så ingen lager den bedre enn dem.

Din favorittrestaurant?
Hakkasan har fantastisk asiatisk mat. Et perfekt sted å dra en hel gjeng å dele mat å få smake på mange av de nydelige rettene.

Electric er et avslappet og kult sted med utrolig gode hamburgere. Her er det festemning og du står du trangt i baren sammen med Londons moteelite og Sienna Miller hvis du er heldig.

Har du en London-perle?
 Portobello Hotel er et bitte lite og utrolig koselig hotell hvor jeg alltid kommer tilbake. Du føler du er på besøk hos en gammel tante. Det var her Johnny Depp fylte badekaret med champagne og badet sammen med Kate Moss.