Skreddersydd hjerte- medisin kan redusere slagrisiko

Viser norsk studie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Hjertebehandling som er mer tilpasset hver enkelt pasient, kan bli veien å gå for å redusere risikoen for nye hjerteinfarkt og slag.

En ny norsk studie viser at mer tilpasset blodplatehemmende behandling reduserer risikoen for nye hendelser med 40 prosent.

Den såkalte ASCET-studien har gått over flere år, og har involvert 1000 pasienter.

Formålet har vært å få ny kunnskap som kan føre til at man kan skreddersy blodplatehemmende behandling til hver enkelt hjertepasient i fremtiden, heter det i en pressemelding.

Studien ble presentert under American Heart Association meetings i Chicago kl 23.30 norsk tid i går.

Opp til 7500 årlig - Dette er pasienter som har fått påvist sykdom i hjertets kransårer og som har økt risiko for senere hjerteinfarkt og slag. Tidligere studier har vist at behandling med medisiner, som reduserer blodplatenes evne til å danne blodpropp, har  redusert denne risikoen. Det har derfor i mange år vært vanlig å bruke Albyl-E (aetylsalisylsyre) som blodplatehemmende medisin, men de siste årene er en nyere medisin, Plavix (klopidogrel), blitt tilgjengelig, sier lege Alf-Åge R. Pettersen, som har ledet studien ved Senter for klinisk hjerteforskning ved Oslo universitetssykehus, Ullevål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer