Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Skriver du fort?

Her kan du teste deg selv mot andre.

HVOR RASK ER DU? Denne nettjenesten er ypperlig for alle som vil skryte av eller forbedre sine prestasjoner på tastaturet... Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO
HVOR RASK ER DU? Denne nettjenesten er ypperlig for alle som vil skryte av eller forbedre sine prestasjoner på tastaturet... Foto: KIRSTI ØSTVANG / DINSIDE.NO Vis mer

Dinside Å skrive raskt på tastaturet har sine klare fordeler, spesielt hvis du skriver mange brev, søknader - eller jobber i en redaksjon som Dinside. Med litt øving kan du øke hastigheten mange ganger, og tar du deg tid til å lære deg touch-metoden, er ikke veien lang til flere hundre anslag i minuttet.

Forskjellen når du jobber mye på datamaskinen kan gjerne sammenlignes mellom å dra til Spania med noen få ferieord i vokabularet, og snakke språket flytende.

Dette har vi omtalt på Dinside ved flere omganger, og til og med hevdet at touch-metoden er noe av det nyttigste man kan lære seg.

Les kommentaren: Skolen glemmer det viktigste faget

Test deg selv Nettstedet 10fastfingers.com lar deg teste hastigheten på flere måter. Den mest grunnleggende serverer ord på skjermen som du må taste. Det er ingen sammenheng i ordene, de kommer hulter til bulter, så de fleste vil sannsynligvis skrive enda litt fortere dersom de lager hele setninger, men morsom er tjeneste uansett.

Til slutt får du resultatet på skjermen, antall ord og bokstaver du har tastet i løpet av minuttet testen tar. Og så kommer det store spørsmålet: Klarer du å slå artikkelforfatteren?

Du finner testen her

Les også: Er dette fremtidens tastatur?

Saken ble opprinnelig publisert på Dinside Les her.

TULLPRAT: Ordene kommer helt tilfeldig på skjermen. Så gjelder det å holde skuldrene senket, hodet kaldt og fingrene på riktig sted. Skjermdump: BJØRN EIRIK LOFTÅS
TULLPRAT: Ordene kommer helt tilfeldig på skjermen. Så gjelder det å holde skuldrene senket, hodet kaldt og fingrene på riktig sted. Skjermdump: BJØRN EIRIK LOFTÅS Vis mer