Skuffer og skjulte rom overalt

Sjekk de smarte løsningene i denne leiligheten.

SMARTE SKUFFER: Under sengen har designerne bygget praktiske skuffeseksjoner slik at all plass blir maksimalt utnyttet og gulvet blir frigjort for ting og tang. FOTO: Charlie Sunda
SMARTE SKUFFER: Under sengen har designerne bygget praktiske skuffeseksjoner slik at all plass blir maksimalt utnyttet og gulvet blir frigjort for ting og tang. FOTO: Charlie SundaVis mer

Da det unge paret skulle innrede soverommet og stuen sin i Highbury, nord i London ga de interiørdesignerne fra Kia design nesten full artistisk frihet. Men noen spesifiserte krav hadde de.

- Det viktigste var gode oppbevaringsløsninger, og at innredningen av stuen skulle være romslig, slik at de kunne bruke rommet til å praktisere yoga, forteller Charlie fra Kia design til klikk.no.

Huset har to stuer, to soverom og to bad. Den ene stuen, som er på bakkenivå, er forbundet med hagen og brukes mye på sommeren.

Den andre stuen ligger i annen etasje, og eierne følte at dette rommet ikke ble nok brukt.

- De ville gi rommet en mening, forklarer Charlie. De ønsket derfor et vinterrom, som skulle være koselig og varmt, samtidig som at det skulle være friskt nok til å lyse opp vinterens tungsinn.

Smart oppbevaring Ettersom stuen også skulle være romslig med plass til yogaøvelser, valgte Kia design å skape oppbevaringsløsninger som ville gi rommet et rent uttrykk.

Hylle og sitteområdet ved vinduet er også oppbevaringsrom for yogamatter

MYE LYS: Soverommet er lyst og åpent med store vinduer i taket som slipper inn godt med sol. De friske gule og grønntonene gir rommet et sommerlig og frodig uttrykk. FOTO: Charlie Sunda
MYE LYS: Soverommet er lyst og åpent med store vinduer i taket som slipper inn godt med sol. De friske gule og grønntonene gir rommet et sommerlig og frodig uttrykk. FOTO: Charlie Sunda Vis mer

- Eierne visste at de ville ha behov for mye oppbevaringsplass, og en av utfrodringene våre var å skape løsninger som både var funksjonelle og så stilige ut, legger Charlie til.

Friske fargevalg De enkle og stilrene oppbevaringsløsningene åpnet opp for muligheten til å velge friskere farger i interiøret. Designerene ønsket også å bruke farger som skulle løfte huset og skape et positivt inntrykk på besøkende.

- Vi valgte å bruke livlige farger som var både friske, beroligende og inviterende, forteller Charlie.

Fargene ble også en fin kontrast til de mer naturlige og tradisjonelle elementene i rommet

- Materialene vi brukte var robuste, men likevel myke, forklarer Charlie. De gir en luksuriøs følelse uten å gå på bekostning av holdbarheten.

Smart soverom På soverommet var det også behov for spesialtilpasset oppbevaring for å gjemme unna ting som ellers ville fylt opp rommet.

- Mange av panelene bak sengen er faktisk oppbevaringsrom, og plattformen som sengen står på består av dype skuffer, forklarer Charlie. Dette prosjektet ble gjennomførbart på bakgrunn av de smarte oppbevaringsløsningene.

- Selv om plassbygde møbler er dyre, vil det kunne utnytte plassen maksimalt slik at du får mest mulig ut av hjemmet ditt, avslutter han.

TO I ETT: Den spesiallagde benken langs vinduene er både sitteplasser og oppbevaringsrom for yogamattene til eierne av boligen. FOTO: Charlie Sunda
TO I ETT: Den spesiallagde benken langs vinduene er både sitteplasser og oppbevaringsrom for yogamattene til eierne av boligen. FOTO: Charlie Sunda Vis mer

Les også:

Her finner du interiørarkitekter
Gjennomført og røff leilighet på 42 kvadratmeter
Compact living i Paris
Slik bor du smart på liten plass
Her er symptomene på at du er gravid

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

SKJULT OPPBEVARING: Bak mange av panelene bak senger er også oppbevaringsrom. FOTO: Charlie Sunda
SKJULT OPPBEVARING: Bak mange av panelene bak senger er også oppbevaringsrom. FOTO: Charlie Sunda Vis mer