Skulle bare ta en liten tur for å se seg om

Snu aldri ryggen til en løve.

(Dagbladet): Det er ikke alle steder som egner seg som landingsplass, og utrykket ulykkesfugl passer kanskje sjeldent bedre.

Det ble iallefall en dyrekjøpt erfaring for hegra som landet blid og fornøyd i løvegården i Royal Artis Zoo i Amsterdam her forleden.

I øyeblikket som ble fanget på video, og som nå går sin seiersgang på Youtube, kan du se hegra vandre rundt intetanende om faren truer et steinkast unna.

Men å ta lett på sultne løver gjør du bare en gang i livet. Hegra blir løvemat.

Fanget fugler før Dyreparken i Amsterdam har ikke lagt til rette for at de store kattene skal holde jaktinstinktene ved like, og løvene får til vanlig servert maten ferdig ekspedert, forteller pressetalskvinne Lilly Wanjon til Dagbladet.

Jaktinstinktet er like fullt intakt, og det er ikke første gang løvene i parken smaker på mat som kommer flyvende inn i innhegning, forklarer hun.

- Det er ikke endel av deres faste meny, men de har fanget fugler før, sier Wanjon.

Helt naturlig Ifølge pressetalskvinnen har også tidligere episoder der løvene har fanget dumdristige fugler blitt fanget på film, også mange av disse finnes på Youtube.

I naturprogrammer ser du oftest løvene på savannen jager større pattedyr som gnu og sebra. Fugler står likevel på menyen:

- Det er naturlig. I vill tilstand i Afrika fanger løvene fugler når de får sjansen, avslutter Wanjon.