HOLDER ÅPENT: Hvert år besøker mer enn én million mennesker Holmenkollen. 80 prosent av de besøkende er her om sommeren. Foto: BRUNO JARGOT/CREATIVE COMMONS
HOLDER ÅPENT: Hvert år besøker mer enn én million mennesker Holmenkollen. 80 prosent av de besøkende er her om sommeren. Foto: BRUNO JARGOT/CREATIVE COMMONSVis mer

- Skulle rådet fra myndighetene endre seg, er næringa raske til å omstille seg

Er foreløpig normalt ved de fleste store turistattraksjonene.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): - Det går som normalt, sier administrerende direktør Bente Holm i Visit Oslo.

- Vi er den eneste instansen utlendinger kan henvende seg til i tillegg til ambassadene, og vi har fått en del henvendelser siden i går, sier Holm.

PST opplyste i går, torsdag, at de har fått informasjon om at en ekstrem islamistisk gruppe i Syria vil prøve å gjennomføre en terrorhandling i Norge i løpet av få dager.

Turistkontoret i Oslo er i en løpende dialog med politiet og Rådhuset, og enn så lenge anbefaler de turistene som måtte være bekymret,  om at de må fortsette norgesferien.

Slottet stengt Dagbladet skrev tidligere i dag om tilreisende som ikke hadde kommet hit om de hadde visst om terrortrusselen mot landet.

I går ettermiddag ble også havneanlegget sperret av i Geiranger da sikringsnivået ble økt fra nivå 1 til nivå 2.

Foreløpig er Rådhuset, Slottet, Stortinget og det Jødiske museet i hovedstaden stengt. Det samme er det Jødiske museet i Trondheim, ifølge Adressa.no.

Andre store attraksjoner som blant annet Holmenkollen og Vigelandsparken i Oslo er åpne, ifølge Holm.

Vurderes lokalt Bevæpnede politistyrker har tatt stilling på flyplasser, togstasjoner, grenseoverganger, båthavner.

Utover det er foreløpig ikke turistnæringa særlig rammet av terrortrusselen mot Norge.

Reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin i Innovasjon Norge forteller at turismen går som vanlig, så langt han vet.

- Det er opp til det enkelte politidistrikt å vurdere situasjonen lokalt, og utekontorene våre henviser til informasjonen som Utenriksdepartementet legger ut, sier Tuftin.

Avventer situasjonen Hovedorganisasjonen Virkes direktør for reise i Norge, Hilde Charlotte Solheim, forteller at hun ikke har registrert store endringer for turistene i Norge, og at reisenæringa avventer situasjonen.

Hun vet at arrangører har vært i kontakt med politiet lokalt.

- Men det har så langt ikke kommet informasjon som er egnet til å vurdere kanselleringer. Vi legger vekt på at reiselivet forholder seg til råd fra politiet, og alle blir henvist til sitt lokale politi, sier hun.

- Skulle rådet fra myndighetene endre seg, er reisenæringa raske til å stille seg om, sier Solheim.