Ferie og reise

Skylder du restskatt, kan passet ditt  ryke

Passfellene du må være obs på.

STOPP FOR KONTROLL: Dersom du har klusset med passet ditt vil det bli avvist i passkontrollen. Det kan være en skikkelig kostbar tabbe. Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector
STOPP FOR KONTROLL: Dersom du har klusset med passet ditt vil det bli avvist i passkontrollen. Det kan være en skikkelig kostbar tabbe.
Foto: Odd Roar Lange/ The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Passet ditt er det mest verdifulle du tar med deg på reisen. Underveis på turen kan skaffe både penger, flybilletter og hotellrom selv om lommeboka di blir stjålet. Men - mister du passet, eller det blir inndratt i passkontrollen - da er du i trøbbel.

Husk å ta en kopi av passet ditt og ha dette lagret på en epost som du kan få tak i og printe ut dersom passet ditt blir stjålet på reisen.

Og dersom du har pådratt deg restskatt kan utenlandsferien - i noen tilfeller - bli kansellert fordi du rett og slett ikke får beholde passet ditt. Dette skjer nemlig dersom myndighetene har mistanke om at du har planer om å forlate landet, og ikke har tenkt å returnere til Norge. Altså, ved at du har planer om å unndra deg det du skylder (tvisteloven § 33-11) og dermed bryter den norske passloven.

Pass på dette

Passet kan være fullt av minner og gode opplevelse, men å fristes til å lime inn en spesiell bagasjetag, et frimerke eller et lite bilde er en riktig dårlig idé. For da havner du i problemer:

- Passinnehaveren må ikke endre passets utseende eller innhold. Det skal oppbevares på en betryggende måte og dersom det kommer bort, skal passinnehaveren straks gi melding til passmyndigheten, opplyser Gitte Hessenschmidt, avdelingsleder ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer