<strong>BENIDORM:</strong>  Charterturistmens første reisemål på  Costa Blanca har nok av høye hoteller langs stranden. Årsaken er at kommunen bare eide en liten smal del av strandstripen da de skulle satse på turismen.  Det høyeste er Gran Hotel Bali, 52 etasjer og 210 meter. Foto: John Terje Pedersen.
BENIDORM: Charterturistmens første reisemål på Costa Blanca har nok av høye hoteller langs stranden. Årsaken er at kommunen bare eide en liten smal del av strandstripen da de skulle satse på turismen. Det høyeste er Gran Hotel Bali, 52 etasjer og 210 meter. Foto: John Terje Pedersen. Vis mer

Skyskraperhotellet i Benidorm

Gran Hotel Bali er 210 meter høyt og har 52 etasjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BENIDORM (Dagbladet): Ingen andre byer har flere skyskrapere per innbygger en feriebyen Benidorm. Derfor kalles byen gjerne Mini-Manhattan eller Beni-York.

Gran Hotel Bali er 210 meter høyt til toppen av tårnet. Det skal være Spanias høyeste.

Til sammenlikning er Empire State Building i New York 381 meter høyt, eller 443 med antennen på toppen, og 102 etasjer. Mens Tryvannstårnet i Oslo er 60 meter høyt til utsiktsplattformen.

Hotellfakta
De femstjernes hotellet på Costa Blanca har 776 rom, Restauranter, kafeteriaer, barer og diskotek. 1000 kvadratmeter svømmebasseng og jacuzzi. Treningssal og spillerom. Gran Hotel Bali har 1608 dobbeltsenger, og i tillegg 860 sofasenger.

Det skorter heller ikke på servicen på feriehotellet. Romservice 24 timer i døgnet. I høysesongen, som er juli og august, er det barneshow hver kveld.

For dette er et feriehotell for familien.
Hotellkomplekset består av 2 bygninger på henholdsvis 21 293 kvadratmeter og 41 170 kvadratmeter. Det er brukt 160 000 kvadratmeter glass, samt 22 250 kvadratmeter marmor.

Heistur
Å ta den utvendige heisen opp er blitt så populært at hotellet har begynt å ta inngangspenger.

6 eller en femtilapp koster den heisturen. Da kommer vi bråkjapt opp til 43. etasje, mens vi ser Benidorm blir mindre og mindre under oss. Det er rekkverket til å holde seg i inne i heisen.

<strong> MINI-MANHATTAN:</strong>  Benidorm kalles ofte for Mini-Manhattan på grunn av alle de høye hotellbygningene. Det vet kafe-eierne å benytte seg av foran byens høyeste hotell, Gran Hotel Bali. Foto: John Terje Pedersen
MINI-MANHATTAN: Benidorm kalles ofte for Mini-Manhattan på grunn av alle de høye hotellbygningene. Det vet kafe-eierne å benytte seg av foran byens høyeste hotell, Gran Hotel Bali. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Å ta heisen opp er blitt så populært at nå sitter det en dame ved inngangen og tar 6 euro i inngangspenger for heisturen.


Heisen stopper i 43 etasje. Der er det et utsiktsplatå.
Vil du bo på skyskraperhotellet er vårt tips å sjekke at du får rom med utsikt til stranda.

Benidorm er kjent for sine to flotte strender, morgenstranda Levante og ettermiddagsstranda Poniente. Begge er EU-godkjent med blått flagg. Byen har også et av Sør-Spanias beste mikroklima.  Fjellene rundt byen sørger for stabilt, varmt vær.

Tips oss
Trenden med høye feriehoteller er hot i USA, blant annet i Miami.
Vet du om noen høyere hotell en Gran Hotel Bali i Europa? Tips oss gjerne under:

<strong>TA HEISEN:</strong>  De to utvendige heisene (som synes rett under det norske flagget) tar deg kjapt opp til 43. etasje. Foto: John Terje Pedersen
TA HEISEN: De to utvendige heisene (som synes rett under det norske flagget) tar deg kjapt opp til 43. etasje. Foto: John Terje Pedersen Vis mer
<strong>HIT:</strong> De utvendige heisene går bare opp til utsiktsplatået i 43. etasje. Foto: John Terje Pedersen
HIT: De utvendige heisene går bare opp til utsiktsplatået i 43. etasje. Foto: John Terje Pedersen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer