Slå deg løs på kjøkkenet med sommerens ferske grønnsaker

Lekker sommermat fra Arne Brimi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Nå er butikkene fulle av ferske norske gulrøtter, reddiker, sukkererter og andre fristende grønnsaker. Er du så heldig å finne et bugnende grønnsakstorg, er det ekstra morsomt å handle.

Om sommeren er det enkelt å få tak i kortreist mat, og jammen smaker den ikke ekstra godt også.

- Det er lett å lage god mat når du har fine råvarer, sier Arne Brimi. Han har skåret opp neper, gulrøtter og reddiker. Sammen med knallgrønne sukkererter får de et oppkok i ei gryte med sursøt lake.

Innbydende grønnsakgryte Det damper innbydende fra den fargerike grønnsakgryta når den settes på bordet, og den smaker minst like godt som den er sunn.

- Sommerens grønne retter er bra for helsa og gir oss anledning til å nyte gode smaker. Du kan lage god mat uten å bruke masse tid på planlegging, sier Brimi.

- Det er flott med små, enkle retter der de særegne smakene på grønnsakene våre får prege måltidet.

Dipp med friske urter Sunn og god er også kokkens enkle kesamdipp, som han serverer sammen med små, delikate gulrøtter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer