Slå til med dansk andestek i romjula

Julemat fra våre naboer hos Charlotte Mohn.

DANSK FAVORITT: En helstekt og gyllenbrun andestek fylt med eplebåter, svisker og urter er fristende julemat fra Danmark. Charlotte Mohn serverer gjerne and når det kommer romjulsgjester til gards. Foto: METTE MØLLER
DANSK FAVORITT: En helstekt og gyllenbrun andestek fylt med eplebåter, svisker og urter er fristende julemat fra Danmark. Charlotte Mohn serverer gjerne and når det kommer romjulsgjester til gards. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.

VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):

Danskene liker andestek, svenskene er stolte av sin juleskinke, og i England foretrekker de kalkun som festmat i jula.

Vi nordmenn bytter ikke ut ribbe og pinnekjøtt på julaften, men hva med å prøve en god dansk andestek en dag i romjula? Charlotte Mohn har latt seg inspirere av nabolandenes julemat, og funnet gode oppskrifter på både and, kalkun og juleskinke.

- En dansk venn fortalte meg at i Danmark er det 50/50 andestek og ribbestek på julaften. Det er litt som hos oss med ribbe og pinnekjøtt. Jeg fikk faktisk and en del ganger på nyttårsaften i oppveksten, og synes det er helt nydelig festmat, sier Charlotte.

Sprøtt skinn Slik som med ribbe finnes det også mange måter å steke and på.

Charlotte foretrekker 150-160 grader i rundt to timer, med litt høy varme på slutten for å få ekstra sprøtt skinn.

- Få tak i en kjøttfull og ganske feit and, da er det lettest å få den god, sier Charlotte.

Svensk juleskinke Svenskenes stolthet er den tradisjonelle juleskinka. Den lages aller helst med en sennepsgratinering, og skal serveres med poteter, prinskorv, svenske «kjøttbullar», rødkål og brun saus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer