• Her finner du flere oppskrifter fra Charlotte Mohn.
VANG på Hedemarken (Dagbladet Endelig fredag):
Danskene liker andestek, svenskene er stolte av sin juleskinke, og i England foretrekker de kalkun som festmat i jula.
Vi nordmenn bytter ikke ut ribbe og pinnekjøtt på julaften, men hva med å prøve en god dansk andestek en dag i romjula? Charlotte Mohn har latt seg inspirere av nabolandenes julemat, og funnet gode oppskrifter på både and, kalkun og juleskinke.
- En dansk venn fortalte meg at i Danmark er det 50/50 andestek og ribbestek på julaften. Det er litt som hos oss med ribbe og pinnekjøtt. Jeg fikk faktisk and en del ganger på nyttårsaften i oppveksten, og synes det er helt nydelig festmat, sier Charlotte.
Sprøtt skinn Slik som med ribbe finnes det også mange måter å steke and på.
Charlotte foretrekker 150-160 grader i rundt to timer, med litt høy varme på slutten for å få ekstra sprøtt skinn.
- Få tak i en kjøttfull og ganske feit and, da er det lettest å få den god, sier Charlotte.
Svensk juleskinke Svenskenes stolthet er den tradisjonelle juleskinka. Den lages aller helst med en sennepsgratinering, og skal serveres med poteter, prinskorv, svenske «kjøttbullar», rødkål og brun saus.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger