Kanariøyene

Slangealarm på Gran Canaria

Sprer seg til turistområdene ved Maspalomas.

EN PLAGE: Californsk kongesnok heter den, og begynner å bli en alvorlig plage på Gran Canaria. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
EN PLAGE: Californsk kongesnok heter den, og begynner å bli en alvorlig plage på Gran Canaria. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det antas at det finnes rundt 30 000 slanger av typen Calfornisk kongesnok på Gran Canaria. Og til tross for at arten er uønsket og ikke finnes naturlig på Kanari-øyene, øker antallet stadig, skriver canarijournalen.no.

De siste ukene har flere eksemplarer av den fargerike - den kan også forekomme i albino-utgave - blitt observert ved turistområdet Maspalomas helt sør på øya.

Ufarlige

Disse slangene, som kan bli opptil halvannen meter lange, er ufarlig for mennesker, men myndighetene på øya, ser likevel med uro på at de sprer seg til stadig nye områder. Det arbeides stadig med å fjerne dem da de ikke er en del av det naturlige artsmangfoldet på øya, men alle forsøk på dette har hittil vært forgjeves.

Slangene er kjent for å krype inn i motorrommet på biler der de søker varmen fra bilmotoren. De kan dermed risikere å bli med bilene til helt nye områder og etablere seg der.

Kjæledyr

Californisk kongesnok er en av de mest populære slangene å ha som «kjæledyr», og det er også slik arten kom til Gran Canaria. Slanger har rømt eller blitt sluppet fri fra terrariumene sine, og har de siste 20 åra formert seg i rask takt fram til i dag, hvor de i stadig større grad oppfattes som et problem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer