Hjertesykdom

Slår alarm om hjerteflimmer: Sjekk om du er i faresonen

Det anslås at antall personer med hjerteflimmer vil dobles fram mot 2050. Mange lever lenge med hjerteflimmer uten å vite det.

FARLIG: Forskerne venter at antall hjerteflimmerpasienter vil øke kraftig. Hjerteflimmerpasienter. Det er en tendens til at hjerteflimmerpasienter lever kortere enn andre. Foto: Shutterstock/Scanpix
FARLIG: Forskerne venter at antall hjerteflimmerpasienter vil øke kraftig. Hjerteflimmerpasienter. Det er en tendens til at hjerteflimmerpasienter lever kortere enn andre. Foto: Shutterstock/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Risikoen for en dødelig utgang er høyere for de som har hjerteflimmer enn for de som ikke har det, sier Ellisiv Mathiesen, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Tromsø.

Mathiesen er medforfatter i den europeiske studien, «Sex Differences and Similarities in Atrial Fibrillation Epidemiology, Risk Factors, and Mortality in Community Cohorts», som utforsker forekomst og risikofaktorer for å få hjerteflimmer.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer