Du leser nå Dagbladet Pluss
FARLIG: Forskerne venter at antall hjerteflimmerpasienter vil øke kraftig. Hjerteflimmerpasienter. Det er en tendens til at hjerteflimmerpasienter lever kortere enn andre. Foto: Shutterstock/Scanpix
FARLIG: Forskerne venter at antall hjerteflimmerpasienter vil øke kraftig. Hjerteflimmerpasienter. Det er en tendens til at hjerteflimmerpasienter lever kortere enn andre. Foto: Shutterstock/Scanpix Vis mer

Hjertesykdom

Slår alarm om hjerteflimmer: Sjekk om du er i faresonen

Det anslås at antall personer med hjerteflimmer vil dobles fram mot 2050. Mange lever lenge med hjerteflimmer uten å vite det.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Risikoen for en dødelig utgang er høyere for de som har hjerteflimmer enn for de som ikke har det, sier Ellisiv Mathiesen, professor ved Institutt for klinisk medisin ved Universitetet i Tromsø.

Mathiesen er medforfatter i den europeiske studien, «Sex Differences and Similarities in Atrial Fibrillation Epidemiology, Risk Factors, and Mortality in Community Cohorts», som utforsker forekomst og risikofaktorer for å få hjerteflimmer.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer