Få igjen: - Noen stiller seg ute på gata klokka fire på natta for å unngå politiet, sier Mildrid Mikkelsen, leder i ROSA-prosjektet. Men det er ikke så mange igjen, store deler av prostitusjonsmarkedet har «flyttet inn». - Vi har hatt noen veldig stygge saker på innemarkedet den siste tida, sier Mikkelsen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
Få igjen: - Noen stiller seg ute på gata klokka fire på natta for å unngå politiet, sier Mildrid Mikkelsen, leder i ROSA-prosjektet. Men det er ikke så mange igjen, store deler av prostitusjonsmarkedet har «flyttet inn». - Vi har hatt noen veldig stygge saker på innemarkedet den siste tida, sier Mikkelsen. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Sexmarkedet:

Slår alarm om prostituertes sikkerhet

Historier fra kvinner utsatt for menneskehandel og tvungen prostitusjon.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Kvinnen er i menneskehandlernes favn, der fysisk og psykisk vold er en del av hverdagen. Det er forskjell på «bank» og «pryl», forteller kvinnen. «Bank» er et knytteneveslag, «pryl» får man når man blir slått med kosteskaftet over lenger tid.

Har du vært på sykehus for skadene du har blitt påført?, spør hjelperen. Kvinnen svarer med å peke på alle stedene på kroppen hun har vært innlagt med skader for.

En nigeriansk kvinne havner i psykose. Fordi hun er ovebevist om at alt som skjer med henne er «fjernstyrt», vet hun at det er den mektige Madammen som har forhekset henne fra Spania. Hun ble advart om at det kunne skje om hun ikke adlød ordre, og nå inntraff det verst tenkelige: Hun har blitt gal.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn