KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward.
KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward.Vis mer

Slår alarm om restaurantmat - dette må du passe på

At maten er laget med gode råvarer garanterer ikke at måltidet er sunt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En fersk studie har sammenliknet ernæringsverdien i restaurantmåltider og hurtigmat. Forskjellen er mindre enn man kanskje skulle tro.

- Vi fant at det ikke nødvendigvis er sunnere å spise på en restaurant enn på et hurtigmatsted. Kaloriinntaket er omtrent likt, og det er faktisk enda mer kolesterol og salt i restaurantmåltider, sier Ruopeng An ved University of Illinois at Urbana - Champaign, USA. Hurtigmatsteder var i studien «spisesteder uten servitører».

Forskerne så ikke på hva som tilbys på restauranter og hurtigmatsteder, men hva folk har bestilt og spist.

- Kanskje folk ikke tenker så mye på hvor sunt måltidet er når de spiser ute. Når man spiser hjemme, er man muligens mer oppmerksom, sier An.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn