Slår alarm om restaurantmat - dette må du passe på

At maten er laget med gode råvarer garanterer ikke at måltidet er sunt.

KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward.
KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En fersk studie har sammenliknet ernæringsverdien i restaurantmåltider og hurtigmat. Forskjellen er mindre enn man kanskje skulle tro.

- Vi fant at det ikke nødvendigvis er sunnere å spise på en restaurant enn på et hurtigmatsted. Kaloriinntaket er omtrent likt, og det er faktisk enda mer kolesterol og salt i restaurantmåltider, sier Ruopeng An ved University of Illinois at Urbana - Champaign, USA. Hurtigmatsteder var i studien «spisesteder uten servitører».

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om.

PlussTotal

Mer nyheter og underholdning.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.