Slår alarm om restaurantmat - dette må du passe på

At maten er laget med gode råvarer garanterer ikke at måltidet er sunt.

KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward.
KVALITET OG SMAK: Taverna'ns kokker Kristoffer Hansen (23) og Johan Henrysson (25) har fokus på kvalitet og smak, ikke rettenes ernæringsinnhold. Foto: Benjamin A. Ward. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En fersk studie har sammenliknet ernæringsverdien i restaurantmåltider og hurtigmat. Forskjellen er mindre enn man kanskje skulle tro.

- Vi fant at det ikke nødvendigvis er sunnere å spise på en restaurant enn på et hurtigmatsted. Kaloriinntaket er omtrent likt, og det er faktisk enda mer kolesterol og salt i restaurantmåltider, sier Ruopeng An ved University of Illinois at Urbana - Champaign, USA. Hurtigmatsteder var i studien «spisesteder uten servitører».

Du kan nå betale med

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer