Slår konkurrenten i sju av åtte prisdueller

Vinner med god margin når du dropper tilleggsvalgene.

BILLIGKAMPANJER: SAS og Norwegian konkurrerer nok en gang om kundene med sine kampanjer på flyreiser til en rekke destinasjoner.
 Foto: SAS OG HANS OLAV NYBORG
BILLIGKAMPANJER: SAS og Norwegian konkurrerer nok en gang om kundene med sine kampanjer på flyreiser til en rekke destinasjoner. Foto: SAS OG HANS OLAV NYBORGVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dinside): SAS og Norwegian konkurrerer nok en gang om kundene med sine kampanjer på flyreiser til en rekke destinasjoner.

BILLIGST? Både SAS og Norwegian tilbyr kampanjepriser i disse dager. Men hvilket selskap er billigst? Illustrasjon: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO
BILLIGST? Både SAS og Norwegian tilbyr kampanjepriser i disse dager. Men hvilket selskap er billigst? Illustrasjon: BERIT B. NJARGA / DINSIDE.NO Vis mer

Men hvem er egentlig billigst?

For å sette de to flyselskapene på prøve har vi sammenlignet priser på en langhelg for to personer, til åtte europeiske byer i slutten av november.

Prisduellen fikk en klar vinner - med god margin, så lenge du dropper tilleggsvalgene.

Billigst på sju av åtte reiser Vi har sjekket priser på en reise for to personer med avgang fra Oslo 20. november og retur 23. november, til følgende åtte reisemål:

Amsterdam, Barcelona, Berlin, Dublin, London, Paris, Roma og Stockholm.

BILLIGST: Norwegian har de laveste prisene i vår prisduell. Foto: HANS OLAV NYBORG
BILLIGST: Norwegian har de laveste prisene i vår prisduell. Foto: HANS OLAV NYBORG Vis mer

Priseksemplene vi viser er de rimeligste alternativene på disse datoene, uansett tidspunkt på dagen, inkludert mellomlandinger.

I hele sju av tilfellene er det Norwegian som er billigst, og stort sett med en margin på godt over tusenlappen. Bare til Berlin kommer SAS best ut, hvor de er 1642 kroner billigere enn Norwegian.

I tabellen ser du priser på de åtte flyreisene.

Dyrere selv med gebyrer Den største forskjellen på prisstrukturen mellom SAS og Norwegian, er at førstnevnte ikke tar ekstra betalt for eksempelvis bagasje og setereservasjon, eller for betaling med kredittkort.

Samtidig er prisene på disse ekstravalgene hos Norwegian forskjellige avhengig av reisemål. Totalprisen for hele reisen får du først opp etter å ha gjort alle tilvalg.

I praksis betyr dette at om man vil ha med bagasje eller sikre seg sete ved siden av reisefølget, er prisforskjellen mellom de to flyselskapene en god del mindre.

Sjekk begge Medregnet en koffert per person og setereservasjoner, blir eksempelvis reisen med Norwegian til Amsterdam dyrere med Norwegian enn med SAS. Og på flyreisen til Stockholm blir forskjellen på bare to kroner, med tilvalg inkludert.

Og da har vi ikke tatt med Norwegians kredittkortgebyr på 62 kroner. Å betale med Visa debet, eller et Bank norwegian-kort, er derimot gebyrfritt. SAS tar som nevnt ikke betalt ekstra for kortbetaling.

Generelt anbefaler vi derfor å sjekke priser hos begge, og eventuelt flere flyselskaper, for å sammenligne priser før du bestiller, og ta med alle ekstrakostnader i beregningen.

Fleksible datoer gir lavere pris Både SAS og Norwegians kampanjer gjelder ved bestilling til og med 28. oktober. Flyselskapene frister med billetter ned i 299 og 399 kroner, men å finne såpass lave priser om man skal reise på helgetur, var ikke særlig lett, med noen unntak.

Å reise på ukedager vil i mange tilfeller åpne for at man kan sikre seg de laveste prisene.

Ikke minst gjelder dette om man kan reise hjem på en annen dag enn søndag - denne dagen har returpriser som hos begge selskapene ligger godt over de laveste priseksemplene.