Slengbuksa er tilbake

Jeans med vide bein sesongens store trend.

SLENGBUKSE: Rachel Zoe og Katie Holmes bruker ofte buske med sleng. Jeans med sleng fra Hudson. Foto: Stella, Fashionmixology.no
SLENGBUKSE: Rachel Zoe og Katie Holmes bruker ofte buske med sleng. Jeans med sleng fra Hudson. Foto: Stella, Fashionmixology.noVis mer

Den såkalte skinny jeanstrenden har regjert i motebildet lenge, men det kan nå virke som om buksen får konkurranse fra sitt motstykke: slengbuksen.

- Vide ben og super flares er definitivt den nye trenden, forteller grunnleggeren og designeren bak jeansmerket Citizens of Humainty, Jerome Dahan, til StyleList.

Flares er bukser som er stramme rundt lårene, men som har masse vidde i leggene, og er derfor et annet navn på den ikoniske slengbuksen.

Flatterende bukse Dette skiftet i jeanstrendene er helt naturlig. Akkurat som i resten av moteverdenen, så forandrer også moten på buksefronten seg.

Selv om du ikke trenger å legge de smale buksene helt på hylla ennå, så ser man at jeans med vide ben har gjort sin entré denne sesongen.

- Folk trenger en pause fra sine skinnies. Ingenting er mer flatterende på en kvinne enn en jeans med vide ben som sitter perfekt, sier designer Jenna Lonstein til StyleList.

Hun forteller at en bukse med sleng balanserer ut proporsjonene dine og får det til å se høyere og smalere ut.

Gir en sexy timeglassfigur - Bukser med flare eller sleng er perfekt til å gi deg en slankere og mer sexy look. Den forsterker den über-kvinnelige timeglassfiguren, sier stylist for Cubus, Merete Petterson.

Hun understreker at det er viktig å bruke god tid på å finne en buske med rett størrelse og fasong. Bruker du en slengbukse som er for trang, vil du bare se større ut.

- De mest flatterende fargene for alle kroppsfasonger er blå, brun og sort, legger hun til.

Slik styler du buksen: Men hvordan skal man style antrekket når man bruker en bukse meg flare?

Pettersons beste tips er å bruke smale topper eller fasongsydde bluser og skjorter til slengbuksen.

- Dette vil forsterke timeglassfiguren, forteller hun.

Stylisten råder også jenter til å putte overdelen nedi buksen. Og hun påpeker at det er viktig å unngå overdeler som er for små.

Bruker du topper eller skjorter som ikke passer, vil du se større ut enn du er.

- Hvis du velger å bruke lengre topper eller tunikaer til slengbuksen, så pass på å bruke ett belte i livet for å fremheve midjen. Ellers vil du kun se større ut, og gå i ett med bena, tipser hun.

Finn din nye favorittjeans under:

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FRA VENSTRE: Topshop (kr 369), J Brand (kr 2500), Current/Elliott (kr 1850), True Religion (kr 1175). Foto: Net-a-porter.com, MyTheresa.com, Shopbop.com, produsenten
FRA VENSTRE: Topshop (kr 369), J Brand (kr 2500), Current/Elliott (kr 1850), True Religion (kr 1175). Foto: Net-a-porter.com, MyTheresa.com, Shopbop.com, produsenten Vis mer