OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt  la være å bake. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ HORN: Det er så godt at det nesten er dumt la være å bake. Foto: Erik HannemannVis mer

Slik baker du horn

Og du fyller dem med...

Nå begynner det å bli vær for å bake. Å sitte ned med en perfekt kakao (sjekk triksene) og varm bakst rett fra ovnen er en av de tingene som gjør livet verdt å leve.

Bakte, fylte horn er fabelaktig godt. I oppskriften du finner nedenfor blir det 24 horn. Intet mindre. Og det er gode nyheter: Spis det du orker og frys resten. Men, ikke før du har fylt dem.

Da har du nok til kule matpakker, søndagskaffe eller litt lun kveldskos i lang tid framover.

Hva fyller du horna med? Det helt klassiske å fylle horn med er ost og skinke. Du kan selvsagt også bruke spekeskinke.
Men du verden så mange andre ting man kan fylle med. Det avhenger av hva du vil ha dem til, selvsagt.

Men la meg komme med noen idéer:

Kjøttdeig og verdens beste tomatsaus

Stekte pølser og ost

Stekt kylling, asparges, sopp blandet med kremost

Kjøttdeig og denne fabelaktige peppersausen


Praktisk talt all mat som ikke flyter utover for mye, kan du pakke inn i horn. Noen vil påpeke at jeg forsøker å sette et horn i siden til de tradisjonalistiske hornbakemiljøene, som setter mest pris på brun- og gulost, med disse forslagene.

Jeg er villig til å la noen tro det. Men det er ikke meningen.

Fyll horn med rester Har du rester etter middagen? Sjekk om det kan passe. Vær kreativ og vågal! Kanskje funker det faktisk med marokkansk gryte. Eller kyllingfrikassé?

Bruk gjærens mirakel og fryseboksen og fantasien - så blir livet godt.

Er det flere som har forslag? Bruk gjerne kommentarfeltet under!

Les også:
Pannekaker med ny topp
En ukemeny for deg som liker god mat
Slik lager du perfekte muffins
Den perfekte vaffeloppskriften


Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.