Slik behandler Brimi «bærenes konge»

- Smaker aller best rett fra myra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

I år er det rett og slett et skikkelig godt molteår. Det lyser rødt og gult av modne og nesten modne molter rundt på myrene våre. Mange har allerede plukket flere spann av det eksklusive, lille bæret.

Litt hemmelighetskremmeri er det alltid rundt moltehøsten. Det er ikke alltid like lett å få tips om hvor de gode moltemyrene er. Ei god moltemyr holdes gjerne hemmelig.

- Men nå i sommer er det ganske lett å finne fram til bærene. Det er alltid morsomt med store molteår. Vi setter pris på molter i Norge, og mange regner molter som selve «kongen» av de viltvoksende bærene. Molter har en smak som er helt unik, sier Arne Brimi.

Eksklusive og fristende Han har allerede funnet litt sjøl i sommer, men har også fått god hjelp til å plukke bær, og kan derfor fordele rikelig med molter utover kjøkkenbenken på Vianvang.

Bærene er store, fine og gule, og ser riktig så eksklusive og fristende ut.

- Jeg har så enorm respekt for molta at jeg ikke vil gjøre så mye med den. Aller best smaker bærene naturell og direkte fra myra, eller bare lune med litt sukker på. La dem for all del ikke koke lenge, sier Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer