Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik ble den mystiske Titanic-gutten identifisert

Den rørende historien får turister og cruisepassasjerer til å flokke seg rundt graven på Fairview Lawn Cementery.

FIKK ANSIKT: Den ukjente gutten på «Titanic»-kirkegården er ikke lenger ukjent. Etter at DNA-eksperter fastslo identiteten, har familien til engelske Sidney Leslie Goodwin satt opp en liten minnetavle og et fotografi til minne om ham.
Foto: Eivind Pedersen
FIKK ANSIKT: Den ukjente gutten på «Titanic»-kirkegården er ikke lenger ukjent. Etter at DNA-eksperter fastslo identiteten, har familien til engelske Sidney Leslie Goodwin satt opp en liten minnetavle og et fotografi til minne om ham. Foto: Eivind PedersenVis mer

For over 100 år siden sprang en guttepjokk over dekket på «Titanic» i disse brune skoene.

Takket være moderne DNA-teknikk er det ikke lenger en ukjent barnegrav på kirkegården i canadiske Halifax.

Den rørende historien får turister og cruisepassasjerer til å flokke seg rundt graven på Fairview Lawn Cementery. Historien og skjebnen til «Titanic» og hennes passasjerer rører åpenbart fortsatt mennesker verden rundt.

Gripende historie

Når cruiseskipene anløper Halifax, er de tre kirkegårdene, med til sammen 151 «Titanic»-graver, en av de mest etterspurte utfluktene. 40 av gravene er navnløse.

Hit kommer busslaster med besøkende som vil se og oppleve de spesielle gravstøttene på minnelunden. Mange blir så sterkt grepet at det gråtes åpenlyst. Ikke minst når guidene forteller den utrolige historien om hvordan forskerne avslørte identiteten til den ukjente gutten – som for få år siden endelig ble identifisert.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.