Slik ble ett soverom til to

Med billige løsninger fra Ikea.

DELT MED IKEA-HYLLE: To Billy-bokhyller ble romdeler. Skammelen er malt i Interiør glans 70, fargekode 1448 fra Flügger. Sengen er montert opp på tre Bestå-kommoder og ett Faktum kjøkkenunderskap. Alle møblene er fra Ikea.
DELT MED IKEA-HYLLE: To Billy-bokhyller ble romdeler. Skammelen er malt i Interiør glans 70, fargekode 1448 fra Flügger. Sengen er montert opp på tre Bestå-kommoder og ett Faktum kjøkkenunderskap. Alle møblene er fra Ikea.Vis mer

God utnyttelse av plassen er alltid en utfordring i mindre leiligheter, blant annet når voksen og barn skal dele ett soverom.

Boligmagasinet Rom 123s faste skribent, billedkunstner og interiørstylist Mette Helena Rasmussen, bor i en toroms på 50 kvadratmeter sammen med sin tre år gamle datter. For at de to skulle få hvert sitt soverom, delte de opp det ene de hadde ved hjelp av to bokhyller.

- Jeg ville ha et ordentlig soverom. Jeg er ikke typen til å ha sovesofa i stua og noe som skal slås opp og ned og ordnes med hver dag. Samtidig ville jeg gjerne gi min datter følelsen av å ha sitt eget rom.

Billy delte rommet Løsningen ble å dele det rommet i to. Ved hjelp av to Billy-bokhyller fra Ikea ble det et soverom på den ene siden og et barnerom på den andre siden. Baksiden av reolene ble kledd med en tynn mdf-plate, som så ble tapetsert. Sengen er en rammemadrass som er plassert oppå tre kommoder og et kjøkkenunderskap. For sikkerhets skyld er madrassen også fastmontert på lekter i veggen.

- Jeg sover oppå klesskapet mitt. En feng shui-ekspert ville nok fraråde det, men jeg sover faktisk upåklagelig, sier Rasmussen.

Skap på hjul Som en ekstra detalj er det satt hjul på kjøkkenskapet, slik at det kan rulles ut. Plassen bak kommodene, som kommer frem når kjøkkenskapet trekkes frem, er innredet med hyller til sengetøy, håndklær og andre ting som symaskin og verktøykasse.

Utstilling på nattbordet Som alternativ til nattbord er det brukt hvitmalte bokkasser som er spritet opp med pastellfargede keramikkhåndtak. En hylle over sengen bruker Rasmussen til å stille ut både egne kunstverk og keramikk som hun har fått av venner og kolleger.

HENGENDE NATTBORD: Såkalte bokkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg er hengt på veggen og gjør nytten som nattbord. De er malt med Interiør glans 70 fra Flügger og utstyrt med nye håndtak Anne Black. Foto: Tia Borgsmidt
HENGENDE NATTBORD: Såkalte bokkasser fra Trævarefabrikernes Udsalg er hengt på veggen og gjør nytten som nattbord. De er malt med Interiør glans 70 fra Flügger og utstyrt med nye håndtak Anne Black. Foto: Tia Borgsmidt Vis mer

Over sengen er det også hengt opp kitchy, små porselensfugler funnet på loppemarked.

Sengegavlen er selvlaget. Den består av en mdf-plate som det er boret hull i, og som er kledd med vatt og en vintagegardin. Gardinen festet hun med stifter, og til slutt dekorerte hun den med knapper som er festet på baksiden gjennom hullene i platen.

På baksiden av døren er plassen utnyttet til et stort speil som er dekorert med stickers.

Les også:

SKAP PÅ HJUL: Dette kjøkkenunderskapet ble plassert under foreldresengen og utstyrt med hjul. Foto: Tia Borgsmidt
SKAP PÅ HJUL: Dette kjøkkenunderskapet ble plassert under foreldresengen og utstyrt med hjul. Foto: Tia Borgsmidt Vis mer

Rått og maskulint soverom

Hold deg våken på soverommet

Samme stil, ulik pris

Slanketips for januar

Saken ble opprinnelig skrevet av Rom123 for Klikk.no. Les her.

SPREKT TAPET: Baksiden av de to Billy-reolene er utstyrt med en mdf-plate og tapetsert. Den avlange puten er sydd av stoffrester. På den andre siden av bokhyllen befinner barnesengen seg. Foto: Tia Borgsmidt
SPREKT TAPET: Baksiden av de to Billy-reolene er utstyrt med en mdf-plate og tapetsert. Den avlange puten er sydd av stoffrester. På den andre siden av bokhyllen befinner barnesengen seg. Foto: Tia Borgsmidt Vis mer