Slik blir avokadoen best

Du kan lage 12 forretter med denne kremen.

AVOKADOKREM: Lag den gjerne som en forrett sammen med rå laks. Tør du det? Foto: Erik Hannemann
AVOKADOKREM: Lag den gjerne som en forrett sammen med rå laks. Tør du det? Foto: Erik Hannemann Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke en god guacamole eller et supert tacomåltid du tenker på når du hører avokado, er det vel? Du er ikke alene.

Spør hvem som helst følgende: - Når jeg sier avokado, hva tenker du på da?

- Reker. Ikke sant?

Her er vi vitne til hvordan 80-tallsfenomenet rekecocktail med avokado trigger den instinktive «rekefleksen». Hele Norges nasjonalforrett fra det mintgrønne tiåret plantet seg grundig i matfolkesjela. Blant mange forrett-tradisjonalister står den fortsatt sterkt. (Jada, vi har en variant av oppskriften her).

Men, avokado kan brukes til så mye mer. På gatene i Mexico så jeg hvordan de brukte avokado slik vi bruker smør. Og det var ofte avokadoer som hadde blitt ansett som overmodne, sågar råtne, her til lands. Og det minner oss på avokadoens forbannelse: Hvordan vet vi når den er moden?

Er de modne? Å vite om en avokado er moden er så vanskelig at avokadobransjen tok grep. Nå finner vi plastpakker med "moden avokado" i butikken. Ikke akkurat miljøvennlig. Men, det ble tvingende nødvendig når for få mennesker har utviklet den nødvendige avokado-fingerspitsgefül. Gir den etter når du trykker?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.