Slik blir bilen klar for sommerferien

Her er de fem punktene NAF mener du må sjekke

SOM ET OLJA LYN: Å sjekke oljen tar omtrent et minutt, og er den enkleste og viktigste sjekken man gjør. Foto: PETTER HANDELAND
SOM ET OLJA LYN: Å sjekke oljen tar omtrent et minutt, og er den enkleste og viktigste sjekken man gjør. Foto: PETTER HANDELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De første punktene greier du antakelig selv - de siste kan det være bedre å overlate til fagfolk.

Tips: Mange verksteder har sommerkampanjer der de sjekker alle disse tingene for en billig penge.

• Peil motoroljen Er noe feil her, kan det gå veldig galt. Sjekk at oljenivået er riktig. Peilepinnen er normalt plassert godt synlig i motorrommet med håndtak i signalfarge. Trekk den opp, tørk av med papir, stikk den nedi og trekk den opp igjen. Oljen skal ligge innenfor et felt markert med maksimums- og minimumsmerke. Etterfyll om det trengs. Oljetypen som passer din bil, står i instruksjonsboka.

Obs: For de fleste biler bør oljen byttes en gang i året, eller innen bestemte lengdeintervaller.•Lufttrykk og Dekktilstand Korrekt lufttrykk står oppgitt i instruksjonsboka, og normalt også på innsida av tanklokket eller i dørkarmen ved førerdøra. Sjekk trykket når dekkene er kalde. Se over dekkene for skeivslitasje, og sjekk mønsterdybden: Påbudt er minst 1,6 mm, men dekk-eksperter mener du bør ha minst 3 mm for å være godt sikret mot vannplaning. Øk lufttrykket etter angivelsene om du har mye last. Husk å sjekke reservehjulet, eller dekkreparasjonssettet, dersom bilen din har det. Sjekk at jekk og hjulkryss ligger i bilen. Har du mistanke om ubalanse i hjul (vibrasjoner i rattet/bilen), oppsøk et dekkverksted.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer