OPPSKRIFT PÅ CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ CREME BRULÉE MED PASJONSFRUKT: Det blir best på denne måten... Foto: Erik HannemannVis mer

Slik blir crème brûlée kongelig

Ingen kan motstå denne.

I denne verden det aldri større kontrast mellom kjedelig ytre og begjærlig innhold enn det pasjonsfrukten kan skilte med. Bortsett fra bomstasjoner, selvsagt.

Det er bare indoktrinerte evolusjonister som kan anskueliggjøre årsaken til at noe som ser ut som en råtten, jordslått og inntørket tennisball kan, bare den deles i to, avgi noen av denne klodens aller vakreste dufter.

Er det Vår Herres utspekulerte utfordring til markedsførere som har begynt å kjede seg? Ikke vet jeg.

For meg er det komplett uforståelig at denne fantastiske frukten ikke makter å fortelle omverdenen hva den står for. Er ikke det nettopp poenget

Frukt skal jo rope: - Spis meg! - Elsk meg!

Da nytter det ikke å dukke opp forkledd som en skrumpete oksetestikkel. Det er ingen som bryr seg om å sjekke nærmere hva du tilbyr, ikke sant?

Indre kvaliteter Heldigvis er det det indre som teller. Og det har jeg utnyttet i denne desserten. Det er umulig å kamuflere at desserten er en variasjon over crème brûlée. Mange kvier seg for å lage denne dessertklassikeren, akkurat som sjokoladesouflé eller den nære slektningen crema catalana.

Gi den en utfordring og overrask deg selv med denne desserten. Oppskriften finner du nederst i saken.

Les også:
Spis godt for 25 kroner dagen
Her er det beste ostekake-knepene
Slik lager du nachos
10 oppskrifter med kjøttdeig
Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.