Slik blir de bestevenner

Takler Fido den nye babyen dårlig? Vi gir deg rådene for en harmonisk hverdag.

GODE VENNER?: Alle ønsker at barn og hund skal ha et godt og harmonisk forold, men da bør du også ha klare regler i hjemmet. Foto: Istockphoto
GODE VENNER?: Alle ønsker at barn og hund skal ha et godt og harmonisk forold, men da bør du også ha klare regler i hjemmet. Foto: Istockphoto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det kan bli en voldsom overgang for hunden din den dagen du kommer hjem fra sykehuset med et lite nurk i armene.

Gi mye oppmerksomhet - Generelt bør man huske på å gi oppmerksomhet til hunden. Denne er ofte vant til å være familiens midtpunkt og det kan bli en brå overgang! Det er også svært viktig å huske at man aldri skal la små barn og hund være alene uten tilsyn - uansett hvor fint de går sammen, sier medierådgiver i Norsk Kennelklubb, Anne Myklebust.

Hvis hunden er for voldsom i starten, ha hunden i bånd, eller la barn og hund venne seg til å være sammen når barnet er i lekegrind. Det er ikke uvanlig at hunder er veldig ivrige og begeistret over nytt familiemedlem, og iveren etter å bli kjent med barnet kan ofte bli verre hvis de ikke får være sammen.

Norsk Kennelklubb sier det er viktig å huske at det pleier å gå veldig bra når man har hund og kommer hjem med ny baby, og at folk ikke skal bekymre seg i altfor stor grad når den nye babyen kommer hjem.

Vær positiv - For hunden bør dagene i så stor grad som mulig være uforandret, i den grad det er mulig. Selv om man med en ny baby ikke har like mye tid og overskudd som ellers er man samtidig mer hjemme - det kan være lurt å også sette av noe av denne tiden til hunden, råder Myklebust.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer