+ Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir det norske sommerværet

Ryktene sier at du har noe å glede deg til.

VANSKELIGERE:  Stoler du ikke på værmeldingen for tiden? - Det er typisk vanskelig å melde vær om sommeren. Alle værsystemene er litt svakere, og de kan flytte seg litt fra en prognose til den neste, forklarer meteorolog Frode Håvik Korneliussen. Foto: BENJAMIN A. WARD
VANSKELIGERE: Stoler du ikke på værmeldingen for tiden? - Det er typisk vanskelig å melde vær om sommeren. Alle værsystemene er litt svakere, og de kan flytte seg litt fra en prognose til den neste, forklarer meteorolog Frode Håvik Korneliussen. Foto: BENJAMIN A. WARDVis mer

(Dagbladet): - Sett under ett, ser det ut til at søndagen blir den tørreste dagen i hele landet, muligens med litt regn på Vestlandet mot kvelden. Det kan bli litt overskyet, men slik det ser ut nå, sprekker skyene opp utover dagen, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen i StormGeo.

Til neste uke kan både sør- og østlendingene glede seg over gode utsikter til sommersol og - varme.

Russlandsvarme

Varmt er det også nord i landet for tida.

- Temperaturene i Troms og Finnmark ligger litt over det som er normalen for denne perioden - og temperaturene holder seg rundt 20 grader. Det er forbigående litt kjøligere bare i dag, sier Korneliussen.

Selv om været blir noe ustabilt utenfor Sør- og Østlandet i neste uke, kan innbyggerne i de nordligste fylkene fortsatt glede seg over behagelige temperaturer.