Nye regler

Slik blir det nye passet ditt i 2018

Dette må du vite. Noen får nytt pass helt gratis. 

Passreglene endres: Kjenner du til de nye passreglene som trer i kraft fra nyttår?                                       Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector
Passreglene endres: Kjenner du til de nye passreglene som trer i kraft fra nyttår?                                       Foto: Odd Roar Lange/Thetravelinspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet) I 2018 forandres reglene for hva som er mulig å gjøre når du får nytt pass. Da må du være klar over at ditt nye pass kommer til å ha nøyaktig de samme opplysningene som finnes om deg i Folkeregisteret. Og dette kan ingen endre.

Blir som det er

Ved innføring av nytt saksbehandlingssystem for pass og nasjonalt ID-kort fra høsten 2018 vil det ikke lenger være mulig for saksbehandlere å overskrive opplysninger/overstyre opplysninger fra folkeregisteret. Klargjøringen av retningslinjene er derfor i tråd med det som vil gjelde ved innføring av nytt saksbehandlingssystem. Dette opplyser politiets IKT-tjenester på sine nettsider.

Dersom du har endret etternavn men ikke rukket å registrere dette hos Folkeregisteret vil du få det gamle navnet i det nye passet. Dette passet skal du sannsynligvis ha de neste ti årene, så det er smart å sørge for oppdaterte opplysninger i Folkeregisteret før du søker om pass.

Har du giftet deg?

Du må også huske at navnet på flybilletten din må være identisk med det navnet du har i passet ditt. Dersom du har giftet deg (eller skilt deg) og skiftet etternavn så må du ikke ta du bruk det nye etternavnet ved billettbestillinger før du har fått ordnet deg nytt pass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer