Slik blir din neste Volvo

Her ser du ansiktet til neste Volvo XC90.

Som første ledd i en serie av tre konseptbiler har Volvo nå sluppet bildene av Concept Coupé. En frekk coupé som minner om klassikeren P1800 - Helgenen-bilen.

Og det var på sin plass. Nå i 2013 gjennomfører nemlig Volvo det som skal være deres største løft av modellrekken gjennom tidene. Men det er bare det, at endringene er vanskelige å få øye på.

Men nå lover Volvo at det skal skje mye på designfronten framover.

Med ny sjefdesigner på plass, eller Senior Vice President of Design som de så fint kaller det i Volvo Cars, Thomas Ingenlath, staker Volvo ut kursen for kommende modeller. Det hele innledes med ny XC90 allerede til neste år. Og vi liker det vi ser!

- Volvo Coupé Concept er ingen futuristisk drømmebil. Den er laget for å demonstrere mulighetene i vår nye SPA-plattform (Scalable Product Architecture). Med Volvo Coupé Concept demonstrerer vi hvordan vi kan forme våre biler i framtida, sier Ingenlath.

Kraftfull og visuelt Ved å øke avstanden mellom a-stolpen og framakselen og trekke hele kupeen bakover, har designerne gitt Concept Coupé et kraftfullt uttrykk. Samtidig skal de 21 tommer store hjulene og den lave taklinjen og det lave panseret gjøre bilen til det de selv kaller en elegant og effektstinn gt-vogn.

Den nye grillen og de t-formede led-lysene er noe vi skal se mer av i kommende produksjonsmodeller, og både grillen og «jernmerket» (logoen) skal presenteres i kommende XC90.

400 hk og 600 Nm Seinere i år kommer Volvo med en helt ny motorserie, og i dette konseptet tar Volvo det hele ett steg videre.

Bensinmotoren har pustehjelp av både turbo og kompressor. Og om ikke det skulle være nok, bistår en elmotor montert på bakakselen med kraft fra start.

Concept Coupé er med andre ord en hybrid, og til sammen gir motorene en totalytelse på rundt 400 hestekrefter og over 600 Newtonmeter.

Inspirert av 60-tallsklassiker Ingenlath forteller videre at det er en bildesigners plikt å integrere designelementer fra merkets historie.

Og i en toseters kupé som Concept Coupé, var det naturlig å hente inspirasjon i 60-tallsikonet Volvo P1800.

XC90: Både grillen og jernmerket (logoen) skal presenteres i kommende XC90. Foto: Volvo
FRAMTIDA: Med Volvo Coupé Concept demonstrerer Volvo hvordan bilene kan bli formet. Foto: Volvo
HELGENEN: Konseptet slekter på klassikeren P1800. Foto: Volvo
FINPUSSET: Innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer. Foto: Volvo
MODERNE FØRERMILJØ: Skinnkledd instrumentpanel, innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer. Foto: Volvo

Et blågrått interiør med det Volvo selv kaller «utsøkte detaljer», som det skinnkledde instrumentpanelet, innslag av naturlig eldet tre og bearbeidete metalldetaljer, skaper et moderne førermiljø med hint fra P1800.

Nytt brukergrensesnitt I samme slengen viser Volvo fram sitt nye betjeningskonsept: en liggende touch-skjerm i midtkonsollen som samarbeider med et adaptivt head-up-display foran føreren.

- Interaksjon skal kunne nytes uten å distrahere føreren, sier Ingenlath på typisk Volvo-sikkert-vis.

- Vi kobler opp våre biler for å gjøre dem mer underholdende, men samtidig sikrere, fortsetter han.

Les også:
Bruktbilguide Volvo XC90 - folkelig luksus-SUV
Slik blir nye Volvo XC60
Volvo V40 Cross Country - klart best med firehjulsdrift
Her er de sikreste bilene

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

FRAMTIDA: Med Volvo Coupé Concept demonstrerer Volvo hvordan bilene kan bli formet. Foto: Volvo
FRAMTIDA: Med Volvo Coupé Concept demonstrerer Volvo hvordan bilene kan bli formet. Foto: Volvo Vis mer