INGEN STORE ENDRINGER: Fredrik Vevang, Kine Olise Vigdal og lille Tuva (3) vil ikke merke stort til endringer i statsbudsjettet neste år, men de får i det minste litt lavere skatt: 270 kroner i måneden. Alle monner drar, mener de. Foto: Ole Morten Wold
INGEN STORE ENDRINGER: Fredrik Vevang, Kine Olise Vigdal og lille Tuva (3) vil ikke merke stort til endringer i statsbudsjettet neste år, men de får i det minste litt lavere skatt: 270 kroner i måneden. Alle monner drar, mener de. Foto: Ole Morten WoldVis mer

VINNERNE: Du som har høy formue TAPERNE: Familier med mye gjeld

Slik blir din nye økonomi

De færreste vil merke noe særlig til skattekuttet som regjeringen foreslår i statsbudsjettet for 2019, mener ekspertene. Fredrik Vevang (29) og Kine Olise Vigdal (23) får i overkant av 3000 kroner mindre i skatt neste år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

-Vi går i hvert fall ikke i minus, og det er bra. Jeg hadde ikke forventet all verdens og ser ikke mørkt på det, sier Vevang.

Samboerparet fra Trondheim rammes ikke så sterkt av redusert verdi av fradrag siden de bare har ett barn – datteren Tuva (3) - og lavt lån sammenliknet med mange andre. De får dermed bare rundt 270 kroner i skattekutt per måned.

- Samtidig blir ikke redusert skatt spist opp av økt trinnskatt på dette inntektsnivået. De er derfor budsjettvinner blant vanlige folk, mener Endre Jo Reite, privatøkonom i Sparebank 1 SMN.

- De fleste får små endringer, og mange med mye gjeld vil tape etter hvert som renta kryper oppover når rentefradrag er 5 prosent lavere enn for få år siden. Det blir mange tusenlapper for dem med milliongjeld, sier han.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Kjøp tilgang til denne saken uten abonnement. Du belastes kun 39 kr.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn