Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir din pensjonsøkonomi

Sjekk hvor mye du vil ha å rutte med som pensjonist.

UVISS FRAMTID: Det lønner seg å planlegge økonomien for pensjonisttilværelsen. Foto: COLOURBOX
UVISS FRAMTID: Det lønner seg å planlegge økonomien for pensjonisttilværelsen. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Dagens pensjonister bruker mer penger enn før. Da vil ikke alltid økonomien strekke til.

De som går av med pensjon i dag har et høyere forbruk enn for 10-20 år siden, mener Hallgeir Kvadsheim, økonomiekspert og programleder i TV3-serien «Luksusfellen». - De forventer å ha en annen livsstil og et annet forbruk enn de som er eldre, og dette vil trolig forsterke seg framover. Dette ser vi indirekte ved antall inkassosaker øker mest hos aldersgruppa 60+.

- Det tyder på at de legger opp til et forbruk som ikke står i stil med inntekten de har, sier han. I mange tilfeller bruker mange mer penger på forbruk etter at de blir pensjonister, påpeker Kvadsheim. - Det er nå de skal ta reisen til Machu Picchu og helgeturene til Amsterdam. Pensjonister i dag er sprekere og forventer en annen livsstil. Da må også inntekten henge med, og det gjør den ikke alltid, sier han.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.