Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir du en vinner på jobbmarkedet

Her er tipsene for å vise fram dine styrker.

PÅ JAKT ETTER NY JOBB: -  Jeg har lastet ned appen «indeed» som tipser om nye stillinger hver dag, følger med på Nav og andre jobbsider hver dag. Så har jeg selvsagt en linkedinprofil, sier Linda Eggen. Foto: Tomm W. Christiansen
PÅ JAKT ETTER NY JOBB: - Jeg har lastet ned appen «indeed» som tipser om nye stillinger hver dag, følger med på Nav og andre jobbsider hver dag. Så har jeg selvsagt en linkedinprofil, sier Linda Eggen. Foto: Tomm W. Christiansen Vis mer

Mange av dem som har mistet jobben som følge av nedgang i oljebransjen og den svake krona, har lite erfaring som jobbsøkere.

- Mange av dem som blir ledige nå, har aldri vært jobbsøkere. De ble gjerne rekruttert inn i oljejobber mens de holdt på med studier, og har derfor ikke måttet forholde seg til jobbsøknader og CV-skriving. Å gå fra å tjene godt, og tro at du aldri noen gang skal trenge å søke jobb igjen, til at både du og kollegaen din plutselig blir arbeidsledige, kan selvsagt være vanskelig. Da er det viktig å klare å erkjenne situasjonen så fort som mulig, og komme i gang, sier tjenestedirektør i NAV, Kjell Hugvik til Dagbladet.

Midt i desember var 80 800 personer registrert som helt ledige hos NAV. Det er 9 100 flere enn for ett år siden.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?