Slik blir du fort gravid

Med riktig kosttilskudd, minimalt med stress og hyppig sex, kan spiren sitte raskt.

POSITIV TEST: Salvie-te, kosttilkudd og minimalt med stress kan gi positive testresultater. Foto: Istock
POSITIV TEST: Salvie-te, kosttilkudd og minimalt med stress kan gi positive testresultater. Foto: Istock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ønsker du å bli fort gravid? Da handler det om å ha mye sex og kos. Har man mye sex, øker det lysten også, og dette stimulerer igjen kjønnshormonene.

Ha sex annenhver dag - Det kan være bra å ha sex annenhver til hver tredje dag, men har mannen redusert antall sædceller kan det være en god idé å spare seg opp noen flere dager før eggløsningen. Men det handler også om å roe ned. Ved stress øker kroppens adrenalinnivå, som kan blokkere for viktige fruktbarhetshormoner og dermed ødelegge for fruktbarheten, sier homeopat og akupunktør Anette Heggemsnes. Hun er daglig leder av Frøyaklinikken i Oslo som har spesialisert seg innen barnløshet, graviditet og mor-barn-helse.

Slapp av og stress ned Hennes beste tips er å ha det godt med deg selv. Å gå turer i skogen, slappe av og meditere er godt for fruktbarheten. Men også kosthold er viktig, både for å bli lettere gravid, men også for å få et sunnere barn.

- For noen er det utrolig viktig å trene. Spesielt hvis man har noen kilo for mye og har uregelmessige menstruasjonssyklus. Sliter man med PCOS (polycystiske ovarie syndrom) eller har insulinresistens, er trening essensielt. Treningen er da med på å regulere blodsukkeret hos denne gruppen, og det er da lurt å spise lavkarbomat med mye grønnsaker. Er man tynn og småstressa - kan det være en ide å roe treningen ned et hakk. Denne gruppen vil ha mer glede av å ta en tur i skogen, slappe av eller kanskje meditere. Er mann for tynn, vil man trenge å gå opp i vekt, for uten fett på kroppen fungerer ikke hormonene som de skal. Men er man for tykk, vil det også forstyrre kjønnshormonene for mye slik at det kan bli vanskelig å bli gravid.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer