Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir du god til å stake

Dersom du har tenkt å bli en bedre skiløper, så ikke vent med stakinga til snøen kommer.

FINN FRAM RULLESKIA: – Staking er ferskvare. Dersom du ikke holder treningen ved like gjennom hele året, er det nesten som å begynne på scratch igjen, sier Kjetil Hagtvedt Dammen. Foto: NTB Scanpix
FINN FRAM RULLESKIA: – Staking er ferskvare. Dersom du ikke holder treningen ved like gjennom hele året, er det nesten som å begynne på scratch igjen, sier Kjetil Hagtvedt Dammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Har du et mål om å bli en bedre skiløper til vinteren anbefaler jeg sterkt å legge ned tid i staking. Ikke vent til snøen kommer. Begynn nå, sier Kjetil Hagtvedt Dammen, tidligere langløper.

Enorm utvikling

Staking har utviklet seg mye siden Dæhlie og Ulvang herjet på 80 – og 90 tallet. Den har endret seg fra lange og dype bevegelser, til mye mer kraft. Ser vi på tidligere tider sammenliknet med Høsflot Klæbo & Co er det mye mer eksplosivt og mer beinarbeid.

Før gikk man dypt ned med overkroppen, og slapp armene langt bak seg. Det gjøres ikke i dag.

- God staketeknikk er avgjørende for å gå så økonomisk og fort som mulig, men staking er ferskvare. Dersom du ikke holder treningen ved like gjennom hele året, er det nesten som å begynne på scratch igjen. Derfor anbefaler jeg også mosjonisten å finne fram rulleskiene, forteller Hagtvedt Dammen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?