ELSKER TERRENGSYKLING: - Det å komme seg ut i terrenget, kose seg på stier i vakker natur, og kjenne på mestringsfølelsen, er til å elske, forteller terrengsyklist Petter Fagerhaug. Foto: Kristin Roset
ELSKER TERRENGSYKLING: - Det å komme seg ut i terrenget, kose seg på stier i vakker natur, og kjenne på mestringsfølelsen, er til å elske, forteller terrengsyklist Petter Fagerhaug. Foto: Kristin RosetVis mer

Treningsskolen

Slik blir du god til å sykle i terreng

Følg tipsene til en av verdens beste terrengsyklister.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Å sykle i terrenget er en naturopplevelse, en frihet og gir deg en enorm mestringsfølelse, forteller Petter Fagerhaug (20), Norges desidert beste terrengsyklist, og en av verdens beste under 23 år.

Petter er opprinnelig fra Gjerdrum, men har bodd i Lillehammer de siste fem åra. Her har han et svært godt sykkelmiljø rundt seg, og ikke minst et fantastisk område for nettopp terrengsykling.

- Å kunne sykle rett ut døra, inn i skogen og opp på fjellet er gull verdt. Jeg kan velge og vrake i sykkelstier og opplevelser. Det gjør det moro å sykle ute, forteller han.

Valget falt på Lillehammer på grunn av tilbudet ved Norges Toppidrettsgymnas og støtteapparatet rundt. Her har han treneren sin Lars Stensløkken, og ikke minst idrettsforsker Bent Rønnestad som jobber ved Høgskolen og Olympiatoppen Lillehammer.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn