Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir du kvitt «Mette-Marit-prolapsen»

I likhet med kronprinsesse Mette-Marit, sliter mange nordmenn med nakkeprolaps. Slik unngår du å bli rammet.

SYKMELDT: En prolaps i nakken har ført til at Mette-Marit er sykmeldt en tid framover. Mange nordmenn sliter med nakkeprolaps. Foto: STELLA PICTURES
SYKMELDT: En prolaps i nakken har ført til at Mette-Marit er sykmeldt en tid framover. Mange nordmenn sliter med nakkeprolaps. Foto: STELLA PICTURESVis mer

- Kronprinsesse Mette-Marit er sykemeldt i minst to uker på grunn av prolaps i nakken, sa kommunikasjonssjef Marianne Hagen til Dagbladet i går.

Dette er en vedvarende utfordring for kronprinsessen og det kan ikke utelukkes at perioden vil bli forlenget, kunne kongehuset meddele på sin nettside.

Prolapsen fører til at hun må avlyse alt offisielt program de neste to ukene, blant annet et offisielt besøk i Finland og en litterær togreise i Nord-Norge i begynnelsen av neste uke, med stopp på en rekke stasjoner for å møte folk.

Fryktelig vonst

- En nakkeprolaps kan gjøre fryktelig vondt. Når man får det, er det viktig med smertelindring og å avlaste området, slik at man kan komme i bevegelse igjen. Samtidig er det mange som har prolaps uten å vite det og som ikke har vondt. Det er bare når nervene blir irritert at prolapsen er direkte årsak til smerte og plager, sier Jakob Lothe, leder i Norsk Kiropraktorforening.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

5 UKE*

HELGEKUPP

5 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 5 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

5 UKE* 5 kr per 5 uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.