Slik blir du kvitt nakke- og skulderplagene

En av fem opplever konstante smerter i nakke, skuldrer eller rygg.

SKULDER- OG NAKKEVONDT: Halvparten av oss har vondt i nakken fra tid til annen, og hele en av fem av oss opplever konstante smerter i nakke, skuldrer eller rygg. 80 prosent av den norske befolkningen opplever vondt i muskel- og skjelettapparatet i løpet av livet. Foto: COLOURBOX
SKULDER- OG NAKKEVONDT: Halvparten av oss har vondt i nakken fra tid til annen, og hele en av fem av oss opplever konstante smerter i nakke, skuldrer eller rygg. 80 prosent av den norske befolkningen opplever vondt i muskel- og skjelettapparatet i løpet av livet. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Halvparten av oss har vondt i nakken fra tid til annen, og hele en av fem av oss opplever konstante smerter i nakke, skuldrer eller rygg.

- Kroniske muskel- og skjelettplager en av de vanligste årsakene til sykefravær og uførepensjon, forteller John Henry Strupstad, fagredaktør hos tidsskriftet Fysioterapeuten.

80 prosent av den norske befolkningen opplever vondt i muskel- og skjelettapparatet i løpet av livet.

Hvorfor så mange plages av nakkesmerter, kan ikke ekspertene si med sikkerhet. Noen peker på moderne livsstil, stress og andre psykologiske faktorer. Andre er opptatt av kjønnsforskjeller, hormoner og anatomiske forskjeller.

Daglig aktivitet

- Vi vet ikke riktig hvorfor dette tallet er så høyt. En moderne livsstil med stadig flere stressfaktorer kan imidlertid være en viktig grunn til at flere og flere sliter med vond, stiv nakke og høye skuldrer. I tillegg plages flere kvinner enn menn.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

4 MÅNEDER*

KUN I MAI 75% rabatt

100 kr

(0,83 kr per dag)

KJØP 4 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

4 MÅNEDER* 100 kr per 4 måneder. 0,83 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (99kr/måned) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (99kr/måned) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.