Du leser nå Dagbladet Pluss

Slik blir du mer effektiv på jobb

Hjernen vår er ikke skrudd sammen for å gjøre mange ting samtidig.

EFFEKTIVITETSPRESS: - Det er et effektivitetspress, men hjernen vår er ikke skrudd sammen for å gjøre mange ting samtidig, sier Jan Christophersen, spesialist i organisasjonspsykologi. Foto: COLOURBOX
EFFEKTIVITETSPRESS: - Det er et effektivitetspress, men hjernen vår er ikke skrudd sammen for å gjøre mange ting samtidig, sier Jan Christophersen, spesialist i organisasjonspsykologi. Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): Vi kan tro at vi er blitt noen racere på å multitaske, men arbeidshverdagen blir mindre effektiv av mange avbrytelser. Og når stresset hoper seg opp, er det lett å utsette.

 Færre avbrytelser bedrer produktiviteten, viser en studie publisert i Human Factors tidligere i sommer.

54 studenter skulle skrive en oppgave. Første gangen ble de avbrutt mens de forberedte oppgaven, andre gangen ble de avbrutt mens de skrev, og tredje gangen ble de ikke avbrutt i det hele tatt.

Kvaliteten på arbeidet var signifikant redusert begge gangene de ble avbrutt under arbeidet, sammenlignet med den gangen de fikk jobbe i fred.

Negativ påvirkning

Antall ord de fikk skrevet var adskillig færre den gangen de ble avbrutt mens de skrev. Avbrytelser påvirker arbeidet i negativ grad, konkuderer forskerne.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

3 MÅNEDER*

SOMMERKAMPANJE

50 kr

(0,56 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER* 50 kr per 3 måneder. 0,56 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/ kvartal når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE*

Prøveperiode*

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE* 1 kr per uke. 0,14 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55kr/uke) (249kr/kvartal).
  • *Fornyes til normalpris etter tilbudsperioden (249kr/kvartal) (55kr/uke).
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.