LØPER INNE:  Ida Larsson (37) tar en rask treningsøkt på Sats Elixia før hun skal på stranda. - Løping er noe jeg presser meg gjennom, jeg har ikke en løpekropp. Jeg er mer glad i å trene styrke og spinning, men jeg vet at løping er effektivt for forbrenning. Jeg innrømmer gjerne at jeg må trene for å holde vekta, sier Ida. Nå har hun vært på ferie i to uker, og det er på tide å ta opp treningsvanen igjen. Vanligvis trener hun tre ganger i uka, tidlig om morgenen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSEN
LØPER INNE: Ida Larsson (37) tar en rask treningsøkt på Sats Elixia før hun skal på stranda. - Løping er noe jeg presser meg gjennom, jeg har ikke en løpekropp. Jeg er mer glad i å trene styrke og spinning, men jeg vet at løping er effektivt for forbrenning. Jeg innrømmer gjerne at jeg må trene for å holde vekta, sier Ida. Nå har hun vært på ferie i to uker, og det er på tide å ta opp treningsvanen igjen. Vanligvis trener hun tre ganger i uka, tidlig om morgenen. Foto: CHRISTIAN ROTH CHRISTENSENVis mer

Slik blir du raskest kvitt magefettet

Bli kvitt feriekiloene.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

(Dagbladet): - All trening som gir høy kaloriforbrenning totalt sett, forbrenner også mye fett, sier treningsfysiolog Halvor Lauvstad. Han har skrevet bøker som «Maks fettforbrenning på 8 uker».

- Det er det totale energitapet, uavhengig av næringsstofforbruk, som har betydning for tap av fettmasse, sier Jorunn Sundgot-Borgen, professor ved Norges idrettshøgskole (NIH).

Tidligere ble trening med lav intensitet ansett som den optimale metoden for fettforbrenning. Dette har man nå gått bort fra. Trening med høyere intensitet gir et høyt energiforbruk og da også tap av fett.

- All energi vi spiser som kroppen ikke bruker, uavhengig av om det er fett, karbohydrater eller protein, lagres som fett. Skal du kvitte deg med noe fett, må du bruke mer energi enn det du tar inn.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn