STYRKETRENING UTEN VEKTER: De fleste opplever stor og langvarig framgang i øvelser som pushups, dips og hang-ups. Etter hvert kan du øke antallet repetisjoner med en eller flere per treningsøkt. Øvelsene kan fint gjøres hjemme, eller i et treningsstudio, og det er alltid inspirerende å trene sammen med noen. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
STYRKETRENING UTEN VEKTER: De fleste opplever stor og langvarig framgang i øvelser som pushups, dips og hang-ups. Etter hvert kan du øke antallet repetisjoner med en eller flere per treningsøkt. Øvelsene kan fint gjøres hjemme, eller i et treningsstudio, og det er alltid inspirerende å trene sammen med noen. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Treningsprogram:

Slik blir du sterk uten vekter

Ikke alle liker å trene med vekter. Vi viser hvordan du blir sterk med egen kroppsvekt. Treningsprogram finner du nederst i saken.

Vi møter Lizzie Tester. Hun er muskelterapeut, personlig trener og miljøarbeider. Hun jobber med mange mosjonister, både den vanlige mosjonisten og supermosjonisten. Lizzie er selv fan av å trene uten vekter dersom tiden ikke strekker til. Da bruker hun gulvet, og møblene til en intensiv styrkeøkt uten vekter. Bare med egen kroppsbelastning og kroppsvekt.

- Gir mer enn du tror

- Denne type trening har mer å gi enn du tror. Dersom du trener øvelsene med noe intensitet (alt etter ditt eget nivå) vil du raskt bli sliten. Jeg bruker denne formen for trening de dagene jeg ikke kommer meg på treningsstudio, men øvelsene kan like så godt brukes på et treningssenter, forteller hun.

Halvor Lauvstad er foreleser på Akademiet for personlig trening og generalsekretær i Norges Skøyteforbund. Han forteller at det er mange øvelser og bevegelser som fint kan fungere som både spenst- og styrketrening uten at man trenger en ekstra ytre belastning.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.