Slik blir en boks tunfisk god middag

Det var ikke lenge til vi skulle spise middag. Likevel klarte jeg ikke å stoppe å spise.

||| Spanjolene har mye å vise fram: De vil vise fram skinkene, tortillaen (slik lager du den spanske omeletten), nasjonalretten paellaen (ikke vanskelig å lage...), den overraskende mandelsuppa, hvor gode de er i fotball og hvor tøffe de er på tyrefekterarenaen.

Vi som liker den solfylte halvøya vet at dette bare er begynnelsen. Skinker, tortilla og paella er bare det første du møter. Så begynner tapasene. Dette fyrverkeriet av små, herlige munnfuller er et konsept som skaper entusiasme hos alle matglade (her finner du tapasoppskriftene).

Tapasens hemmelighet Det var nettopp et slikt måltid vi var invitert til. Men først skulle vi ha oss en øl på strandbaren. Og du vet; da kommer det gjerne også en liten tapa.

(Hvorfor er det ingen i Norge som serverer knøttsmå matbiter til øllen? Tror man ikke folk liker det?)

Det som kom var i all sin nydelige enkelhet dette: Poteter, tunfisk, sukkererter blandet med aioli. Og selv om jeg visste så altfor godt at det ventet 50-60 tapas om en liten time, klarte jeg ikke å stoppe.

Det er tapasens hemmelighet: Det er så enkelt. Og så godt.

Krever lite Det krever ikke mye å lage denne tapasen. Aiolien, hvitløksmajones, blir aller best om du lager den selv (sjekk den gode oppskriften). Du kan kjøpe ferdig aioli eller ta snarveien hvor du knuser hvitløk og blander med ferdig majones (det funker, men er ikke i nærheten av originalen).

Få med deg alt! Følg Sjuve på Twitter eller Facebook (Vi har runda 1000. Nå er målet å doble!)

Vil du ha gode oppskrifter i postkassa di hver fredag? Klikk her

Les også:

Mindre mas: Ti mattips som gjør livet enklere

Slik lager du perfekt pizzabunn

Dette er verdens viktigste grønnsak

Matlaging: Unngå de vanligste feilene

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!


Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

OPPSKRIFT PÅ TAPAS: Denne tapasen er en av de enkleste. Og beste. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ MANDELSUPPE: Det er uvanlig å lage suppe på mandler. Uvanlig godt. Foto: Erik Hannemann
OPPSKRIFT PÅ TORTILLA: Vis respekt for denne spanske klassikeren. Foto: Erik Hannemann
Aioli Foto: Erik Hannemann
Oppskrift på paella Foto: Christopher Sjuve